Сензациите в пресата: Кой ще е новият треньор на Монтана - Вили Вуцов, Димитър Васев или Никола Спасов?

"Идат злите мъртви" стана лозунг на предстоящото дерби ЦСКА-София - Левски, Стяуа още иска Кешеру

Сензациите в пресата: Кой ще е новият треньор на Монтана - Вили Вуцов, Димитър Васев или Никола Спасов?

След уволнението на Стевица Кузмановски вчера, спортната преса у нас лансира днес цели три имена за нов наставник на тима от "Огоста". Според "Труд", фаворит за поста е Вили Вуцов, но "24 часа" спряга Димитър Васев. За капак "Тема спорт" пише, че се водят преговори с Никола Спасов.

Вижте всички сензации в родната спортна преса на 4 октомври, вторник, 2016 година:


Труд: Вуцов пак вариант за Монтана

Велислав Вуцов е фаворит за треньорския пост в закъсалия отбор на Мон­тана. След като тимът от Севе­розападна България записа седма загуба от 9 срещи в пър­венството, ръководството на клуба реши да освободи Стевица Кузмановски. Македонецът пое отбора в началото на сезона, но тимът играе слабо и в момента е на предпослед­ното място в класирането с една-един­ствена победа.

Кузмановски си стегна багажа след домакинска­та загуба с 2:4 от Локо (Горна Оряховица). В момента ръковод­ството на Монтана се е спряло на няколко варианта за замест­ник на Кузмановски, но най-високо се котират акциите на Велислав Вуцов. Бившият тре­ньор на Левски бе спряган за треньорския пост в Монтана и преди началото на сезона в Първата лига. Тогава той тряб­ваше да поеме тима, който се раздели с Емил Велев. Синът на вездесъщия Иван Вуцов дори изгледа на стадион „Трейс Аре­на" в Стара Загора баража с Поморие и се зарадва от побе­дата на Монтана (2:1), остави­ла клуба във футболния елит на България. В крайна сметка тимът бе поет от Кузмановски, но сега може би ще се стигне до верния ход. Новият треньор трябва да встъпи в длъжност във вторник, когато от 18 часа е насрочена и първата тренировка за новата седмица.

48-годишният Вуцов за последно бе треньор на Ботев (Пловдив) преди 2 години. Мал­ко преди това води Славия. Вуцов има богата визитка в миналото си, като през различни периоди води Левски, Черно море, Марек, Спартак (Пле­вен) и Спартак (Варна). През последните месеци името му бе спрягано за ново завръщане на „Герена", но това не се случи.

Тема спорт: Монтана преговаря с Никола Спасов

Домакинската загуба с 2:4 от Локомотив Горна Оряхо­вица дойде в повече на ръко­водството на Монтана и то взе решение да уволни Стеви­ца Кузмановски. Президентът на клуба Румен Панайотов зая­ви, че бюджетът е най-голе­мият осигуряван досега, но въ­преки него представянето еразочароващо.

"Всичко, което бе необходимо за подготовка­та на футболистите, бе ос­игурено. Класирането и игра­та на отбора до момента в първенството обаче не ни за­доволяват. Може би в някои срещи и късметът не бе на на­ша страна, но като цяло Мон­тана не се представя така, както бихме искали. Клубът разполага с най-големия бюджет в историята си, но е по­следен в класирането. Не сме се бъркали в работата на треньорите. Това, което се иска от нас като ръковод­ство, сме го направили на 100%. Особено в последния мач играхме слабо и затова предприехме промяната. Сега трябва да вземем най-правил­ното решение и да намерим треньор, който да стабилизи-ра отбора. Ще има и разгово­ри с футболистите, които съ­що имат вина за резултати­те", заяви Панайотов.

Стевица Кузмановски бе представен като треньор на Монтана на 17 юни. При встъпването му в длъжност бе обявено, че целта е да из­гради тим, който да бъде конкурентоспособен на дру­гите в елита. Монтанци за­почнаха отлично, записвайки нулево равенство като гост на Левски. В останалите осем кръга обаче тимът инкасира седем загуби и спечели една победа - 2:0 над Нефтохимик.

"Тема Спорт" разбра, че от "Огоста" водят преговори с Никола Спасов. За последно специалистът бе начело на Черно море, но се раздели с варненци през лятото, като с тях успя да спечели Купата на България през 2015 година, а след това и да грабне Суперкупата. При постигане на съ­гласие Спасов още днес ще во­ди тренировката на отбора. При негов отказ е възможно Монтана временно да бъде поет от Атанас Джамбазки, който в момента е шеф на школата.

24 часа: Сменят македонец в Монтана с Васев

Димитър Васев е най-вероятният нов старши треньор на Монтана на мястото на уволнения Стевица Кузмановски. Освен легендата на Ло­ко (Сф) за освободения от македонеца пост се спряга и Велислав Вуцов. За последно 51-годишният Васев водеше „червено-черните" от „Надежда" до края на последния сезон в елита.

Президентът на Монтана Румен Па­найотов не скри, че клу­бът се разделя с македо­неца заради незадоволи­телни резултати.

„Всичко, което бе нео­бходимо за подготовка­та на отбора, бе осигуре­но от ръководството на клуба. Може в някои срещи и късметът да не бе на наша страна, но ка то цяло „Монтана" се представя така, както бихме искали.

Бюджетът за този се­зон е най-високият, от­както Монтана играе в „А" група. Класиране­то и играта на отбора до момента обаче не ни за­доволяват", коментира шефът на монтанци уволнението на Кузмановски.

24 часа: „Идат злите мъртви” стана лозунг на ЦСКА за дербито

Повече от десет дни преди вечното дерби между ЦСКА и Лев­ски на 15 октомври на Националния стадион „Васил Левски" закани­те и закачките в социал­ните мрежи между феновете на двата гранда по­чнаха да валят.

Агитката на „червени­те" стяга редиците за „невиждана" хореогра­фия за 15 000 лева, за коя­то отдавна набират сред­ства от привържениците по банкова сметка и в специални кутии по вре­ме на мачовете от Първа лига.

В отговор на твърде­нието на ултрасите на „сините" с рефрена „ЦСКА умре, але, але", който скандират в по­следните срещи от Първа лига, от сектор „Г" разкриха, че за тях дер­бито ще протече под над­слов: „Идат злите мър­тви".

Отборът на ЦСКА пък няма емблема в офи­циалния сайт на Лев­ски на заставката за предстоящия мач. „Червените" играят с ембле­мата на ЦСКА с трите златни звезди, за която предстои да се проведе търг. От „Герена" обаче са решили да не я използ­ват и са изписали само „ЦСКА-София" с черве­ни букви на бял фон.

Тема спорт: Кешеру един от вариантите за нов нападател в Стяуа

Клаудиу Кешерю е един от вариантите за нов напада­тел на Стяуа през зимата, твърдят медиите в Румъния. Той бил на първо място в списъка на собственика на клуба Джиджи Бекали. Ексцен­тричният бос се е спрял и на друго име - Денис Алибек (Астра).

Към момента обаче треньорът Лауренциу Регекампф, който през миналата есен бе начело на Литекс, не смята, че ще му се отдаде възможността да има Кешеру в редиците си. Една от причините е, че нападате­лят на Лудогорец е заявил, че се чувства добре в България. Другата е, че Клаудиу има до­ста висока заплата.

През настоящия сезон в Първа лига румънският на­ционал е взел участие в 6 ма­ча на разградчани, в които реализира 4 гола. Един от тях бе в последния кръг - Ке­шеру оформи крайния резул­тат срещу Нефтохимик (3:1).

7 дни спорт: Сашо Димитров гони любимеца на феновете

Безпомощността на треньора на Берое Александър Димитров взе връх. Младият специалист се чуди по какъв начин да вдигне заралии. След поредната загуба (Черно море - 0:1) старшията приготви черния си списък. Очаква се на днешното занимание на стадиона под Аязмото няколко футболисти да си съберат багажа. По информация на "7 дни спорт" зачеркнати от Димитров са бразилецът Евертон Джилио-Том, Педро Маркес-Педрито и Станислав Дрянов. Първите двама новият треньор завари в съблекалнята, докато Дрянов дойде по настояване на Димитров. Младият спец е разочарован от изявите на тримата и днес трябва да им го съобщи. Том и Педрито подписаха нови договори след края на сезона. По наша информация контрактите на двамата са до Нова година.

Том пристигна под Аязмото, след като Локомотив Сф се разпадна. През миналия сезон бразилецът има 29 мача и 1 гол във всички турнири със "зелените". Освен това както той, така и Педрито са бронзови медалисти с Берое в последната кампания. Двамата получиха шанс от новия треньор да се докажат, но младият спец има сериозни забележки към играта им. На всичкото отгоре бразилецът заема квота за играч извън Европейския съюз. Под Аязмото в момента има четирима без европейски паспорти - Том, сърбинът Милисавлевич, японецът Кохей Като и ганаецът Карлос Охене. На терена обаче може да има само трима. 

Лошата новина за Димитров е, че Том е един от големите любимци на заралии. Бразилецът е носен на ръце в Стара Загора и зачеркването му може да нагнети още повече обстановката по трибуните. Не е тайна, че публиката не иска младия спец на кормилото на любимия им Берое.

При третия нарочен - Станислав Дрянов, ситуацията е по-различна. Той не само не може да се пребори за титулярно място, а дори рядко попада в групата.

Още един от новите трябва сериозно да се притеснява за мястото си. Става въпрос за нападателя Александър Колев. Старшията на заралии почти е изчерпал кредита си на доверие към него. Ако Колев не подобри представянето си, ще последва Том и Педрито към изхода.

ЗА КУПАТА: ЦСКА гостува в Монтана, аматьори посрещат Левски (СНИМКИ)

Вижте всички двойки за 1/16-финалите

Мадански: ЦСКА е най-силният отбор в България

„Тази година сме решили да не печелим Купата“, заяви с усмивка спортният директор на Монтана

ОБЗОР: Дъжд от голове и рокада в подножието на върха във Втора лига (РЕЗУЛТАТИ)

Струмска слава загуби от ЦСКА 1948 след гол от дузпа в продължението - 3:4, Арда също падна, макар че Макриев се разписа (КЛАСИРАНЕ)

ОФИЦИАЛНО: Джамбазки аут от футбола за година!

Треньорът нападна съдия след мач от Втора лига, одрусаха здраво ЦСКА, Ботев и Локо, вижте всички решения на Дисципа

Царско село с 3 от 3, ЦСКА 1948 с победен гол в 93-ата минута (ОБЗОР НА ВТОРА ЛИГА)

Вижте резултатите от третия кръг и следете на живо тук...

Монтана взима Мисяк

Тимът вчера се подсили и с Николай Цветков

Съдийски назначения за кръга във Втора лига

Вижте нарядите

Съдийски назначения за старта на Втора лига

Вижте всички наряди

ОФИЦИАЛНО: Ботев Враца ще домакинства в Монтана

Изтеглиха за по-ранен час два мача от Втора лига

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки