1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Илиан скочи на Зума и Крушарски: Смее ни се цяла България, ако сме от днес за утре - няма смисъл

Илиан скочи на Зума и Крушарски: Смее ни се цяла България, ако сме от днес за утре - няма смисъл

„В съблекалнята обиждаха играчите и семействата им”

Илиан скочи на Зума и Крушарски: Смее ни се цяла България, ако сме от днес за утре - няма смисъл

Илиан Илиев говори пред "Тема Спорт" след края на контролата със Созопол. 48-годишният специалист коментира представянето на отбора в проверката и причината за неубедителната игра срещу Пирин (2:3). Той взе отношение и около изказванията на президента на Локо Пд Христо Крушарски в последните дни.

Г-н Илиев, доволен ли сте от видяното в контролата срещу Созопол?

- Мисля, че се получи добра проверка. Дадох възможност на момчета, които са участвали по-рядко в мачовете от шампионата и за купата. Смятам, че свършихме хубава работа. Доволен съм от представянето, но ми се искаше да има малко повече настроение в двубоя, докато ние го изиграхме ординарно.

Успяхте ли вече да се отърсите от напрежението, което се бе насъбрало в последните дни на "Лаута" след поражението с 2:3 от Пирин?
- Все още не. Не изиграхме добър мач. Мисля, че загубата не бе заслужена, а равният резултат бе по-реален. В крайна сметка нито едно от двете не ни задоволява. Трябва да се стремим по всякакъв начин да излезем от тази ситуация, да се вдигнем и да продължим напред.

А футболистите изчистиха ли главите си?
- За съжаление не. Може би аз не успях да ги подготвя психически за мача с Пирин. По-лошото, което аз не приемам, са събитията, които се случиха след това. Мачове се губят и печелят, но това, което стана, ме изненада много и разочарова. Може би 35 години, откакто се занимавам с футбол, от 12-годишен играя организирано, не съм виждал подобни неща, каквито видях в съблекалнята. Сега по медиите чувам, че щели да се режат краката на футболистите, да ги прашат да работят по стадиона... Съгласен съм с едно нещо - ръководството да не е доволно от представянето ни в мача, но това е моя вина. Нека президентът и почетният президент (б.р. - Христо Крушарски и Христо Бонев) дойдат и ми кажат - не сме доволни от първо, второ и трето, ти не си достоен да си треньор на Локомотив и така, а не по начина, по който се случи всичко. Аз съм градил авторитет 35 години, но не само аз, а и доста хора в съблекалнята са бащи и на деца и е, меко казано, неприемливо. Не съм очаквал, че в този труден момент, при първото стъпване накриво, почетният президент да излезе и да атакува моята селекция, подготовката ми и едва ли не всичко, което съм направил, и то след като този човек три месеца е в съблекалнята. Трябваше да дойде и да ми каже всичко в очите. Тези нападки не са приятни и аз като треньор е нужно да предпазя футболистите и авторитета им, както и своя. Вече казах - ръководството предприема мерки срещу мен, а аз срещу играчите. Така е нормално. А аз в момента се чувствам като сложен на треньорския пост, защото през цялата седмица президентът излиза и говори как ще праща футболистите да работят на стадиона. Не знам какъв съм в момента.

От думите ви разбираме, че сте крайно разочарован. Може ли да си тръгнете?
- Не говоря за крайно разочарование. Напълно съм съгласен, че аз съм виновният за лошия резултат. Затова ръководството трябваше да взима мерки срещу мен и да ме извика и да ми ги каже. Ясно е, че веднъж президентът може да излезе и да каже мнение пред публичното пространство, но всички други критики да са вътре. При това оспорвано първенство нито един друг собственик не е излязъл да атакува играчите си и косвено треньора, защото не играел отборът нищо и искат спектакли. Истината е, че не изиграхме лоши мачове до момента, вярно е, че не сме перфектни, но четири-пет души от пролетния състав ни напуснаха. Другото е, че имаме три победи, три равенства и три загуби, но нито веднъж от ръководството не влязоха при отбора след успех да потупат футболистите и да ги поощрят. В следващия момент загубихме мач вкъщи и в съблекалнята имаше над 10 ръководители и всеки искаше да дава акъл и да ухулва момчетата колко не стават. Нормално е другата седмица да се видя със собственика и да проведем сериозен разговор, за да се разберем. Ако иска да се гради сериозен отбор и клуб, така няма да се получи. Мисля, че Локомотив не заслужава подобно нещо, смее ни се цяла България. Както има една дума – да се съберем вътре и да си бием по един шамар или на мен да ми бият шамар като старши треньор.

Ако продължи да се бие по авторитета ви и този на играчите няма да останете, така ли?
- Не говоря за оставане или тръгване, а за това да се гради стадион, отбор, да се налагат млади момчета. Не може през две седмици да искаме спектакли, утре млади играчи, а вдругиден - трето място. Нужно е целта да се изясни. Не може един кръг да казваш, че сме супер, после идва деветият кръг, падаме и сме на другата крайност. Ще имаме среща и ще се реши. Ако се изпълнява концепцията, която имахме в началото, като дойдох, в която бе заложено изграждането на база, стадион и да се гради отбор, окей, но ако сме от днес за утре - няма смисъл. Това не отговаря на имиджа на клуб като Локомотив. Ако трябваше да поема отговорност и да си тръгна, то щеше да е още в съблекалнята, защото обиждаха играчите и семействата им. 
Красимир Балъков отрече, че ще поеме Хебър

Той определи като спекулации тиражираните информации

Новият шеф на Спартак Варна пред NS за бъдещето на клуба

Новият изпълнителен директор на Спартак Варна Иван Кирилов обяви двете си приоритетни цели

Венци Стефанов за Загорчич: Да отида с букет цветя?

Президентът на Славия обясни идеологията на клуба

Черно море играе контрола без Илиан Илиев

Спарингът ще бъде воден от Веселин Бранимиров

Камара с контузия след мача на Лудогорец с Локомотив (Пловдив)

Офанзивният халф влезе в лазарета

Кишишев хвали Илиан Илиев за работата му в националния

Бившият защитник чака две победи срещу Люксембург и Северна Ирландия

Напрежение в Спартак Вн заради забавени заплати

Член на УС на клуба лично е обещал на футболистите, че в четвъртък всичко ще им бъде платено и занапред плащанията ще са редовни

Паро за ЦСКА: Няма как със случайни играчи да създадеш голям отбор

Аспарух Никодимов коментира позорната загуба от Септември

Уджа влиза в щаба на Керкез, ще помага на африканците в Ботев Пд

Треньорът на "жълто-черните" вече е провел разговор за това с нигерийския централен нападател