Григор Димитров остана без титла през 2016 г. след загуба от Анди Мъри на финала в Пекин (ВИДЕО)

Българинът направи 40 непредизвикани грешки

Григор Димитров остана без титла през 2016 г. след загуба от Анди Мъри на финала в Пекин (ВИДЕО)
Григор Димитров не успя да спечели първата си титла през 2016 г. Българинът загуби финала в на турнира от категорията АТП 500 в Пекин, като отстъпи с 4-6, 6-7(2) пред световния №2 Анди Мъри. 
 
Така, в преките битки до този момент шотландецът спечели осми успех, а Григор остана със своите три. За последно в официален мач те се бяха срещнали на Откритото първенство на САЩ, когато шотландецът спечели с 6:1, 6:2, 6:2. По-рано през сезона Гришо обаче се наложи в Маями. Другите два успеха на българина са в Акапулко и на Уимбълдън от 2014-а.

 
Олимпийският шампион Мъри спечели петата си титла през 2016-а, първата в Пекин и общо 40-а в кариерата. Преди година той отстъпи в полуфиналите пред Новак Джокович.
 
С представянето си Григор се завръща под №18 в ранглистата от новата седмица. Той взима 300 точки за достигането си до финала.

Димитров не успя да спечели първото си подаване в стартовия гейм и до края на сета не успя да върне ранния пробив. Във втория сет българинът отново сервира пръв и този път не сбърка, но пък стори това в петия гейм. Мъри поведе с 3-2, а после затвърди пробива и увеличи преднината си. Гришо обаче започна да се забавлява, пласира удар между краката за кеф на публиката и успя да се върне в играта в последния възможен момент - с пробив в десетия гейм изравни на 5-5. Последва гейм на нула в полза на българина и той поведе за първи път в мача. Шотландецът отговори по същия начин и се стигна до тайбрек. В него 25-годишният хасковлия отстъпи с 2-7 и не успя да стигне до решителен трети сет.



Димитров игра третия си финал през годината и общо девети в своята кариера. През 2016 г. първата ни ракета достигна до заключителните срещи на турнирите в Сидни и Истанбул, в които загуби съответно от Виктор Троицки и Диего Шварцман. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки