1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Без „огън и надежда” – Швеция обезличи България в Стокхолм (ВИДЕО+СНИМКИ)

Без „огън и надежда” – Швеция обезличи България в Стокхолм (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Трикольорите” продължиха „черната” си серия срещу скандинавците след 0:3

Без „огън и надежда” – Швеция обезличи България в Стокхолм (ВИДЕО+СНИМКИ)

Националния отбор на България загуби двубоя срещу Швеция в мач от Група А от световните квалификации. Срещата, която се проведе на стадион „Френдс Арена” в Стокхолм пред 21 777 зрители, завърши при резултат 0:3. Така, в рамките на два мача „трикольорите” записаха две поражения, допускайки общо 7 гола.

 

„Лъвовете” допуснаха много сериозни грешки в защита, а към това те така и не намериха сили и идеи, за да застрашат вратата на съперника. Крайният резултат можеше да бъде и много по-изразителен. Показателен е фактът и че нашите нямаха нито един точен удар. Те имаха само едно чисто положение, което Ивелин Попов пропиля. „Черната” традиция срещу този отбор продължи. Вече 50 години България няма да има успех над скандинавците.

 
 

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК

 

Следващият мач на националите е домакинство на Беларус на 13 ноември.

 


През първото полувреме отборът на домакините владееше топката 60 процента, действаше по-агресивно в предни позиции и създаде по-интересните положения. В защита тимът на България допусна няколко много сериозни грешки. Още във 7-ата минута Тойвонен засече с глава от 3-4 метра, но вратарят Владислав Стоянов се намеси решаващо – с една ръка успя да избие.

 



Българските футболисти успяха да създадат само едно наистина опасно положение за цялото първо полувреме. То се случи чак в 42-ата минута. Тогава „трикольорите” проведоха контраатака, Симеон Славчев напредна и пусна към Ивелин Попов, който се озова сам срещу вратаря. Футболистът на Спартак (Москва) се опита да го преодолее технично и прати покрай вратата – огромен пропуск.





Иначе шведите разиграваха спокойно, действаха разнообразно в предни позиции. Първият гол падна в 39-ата минута. Тогава Дурмас преодоля Недялков, надбяга го и пусна към Форсберг в наказателното поле. Той подаде към Берг, който с пета отклони към Тойвонен, който от няколко метра разстреля Стоянов. При тази атака нашите действаха неориентирано в защита.

 

Това се повтори и при втория гол. Той падна минути в края на частта. Само с три паса домакините стигнаха до наказателното поле. Крафт нахлу в пеналта, където намери Хилемарк, който с удар от движение не сгреши. Футболистите на Петър Хубчев оставиха много свободни пространства, стояха далеч от хората си и така им позволиха да разиграват спокойно.

 

Отборът на Швеция започна активно и второто полувреме. Опасностите пред Стоянов започнаха да се случват веднага след подновяването на играта. В 49-ата минута топката бе центрирана в пеналта, стражът на Лудогорец действа неубедително и отклони топката към Тойвонен, но той не успя да играе с нея.

 

Домакините вкараха третия си гол в 58-ата минута. Тогава след центриране от ъглов, нашите не изчистиха добре и топката попадна при Тойвонен. Той с глава намери Линдельов, който отблизо напълно уби интригата в този двубой.

 

До края на срещата нашите така и не успяха да реагират по някакъв начин, а шведите създадоха още куп положения. В 68-ата минута след груба грешка в отбрана топката попадна в Ивелин Попов, той обаче не я уцели добре и Олсен улови без проблеми. След това положение Попето вдигна безпомощно ръце във въздуха. 

Така. Швеция няма поражение от България във вече 13 поредни мача. Освен това "лъвовете" са отбелязали само един гол във вратата на "Тре крунур" в последните 23 години - този на Христо Стоичков при равенството 1:1 в световна квалификация.

В понеделник вечер дори нямахме шанс да сложим край на тази суша, тъй като завършихме двубоя на "Френдс Арена" без точен удар във вратата на домакините.



ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК

 

 

Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев