Недвед най-много съжалява за финала в Шампионска лига през 2003-а и за Манчестър Юнайтед

Наистина исках да играя в Юнайтед и завиждах на Карел Поборски, казва вицепрезидентът на Ювентус

Недвед най-много съжалява за финала в Шампионска лига през 2003-а и за Манчестър Юнайтед

Вицепрезидентът на Ювентус Павел Недвед обяви спечелването на Шампионска лига като голямата цел на клуба и сподели за какво съжалява най-много през годините.

„Ювентус се върна на върха в Италия. Сега президентът Андреа Аниели иска да се върнем на върха и в Европа. Искаме да спечелим Шампионска лига, ще се опитаме”, казва Недвед пред
idnes в родината си Чехия.

Той бе попитан кои са най-добрите и най-лошите моменти в кариерата му.

„Това, което можеше да е най-големият успех, се превърна в най-голямото разочарование – загубата от Милан на финала в Шампионска лига през 2003 година. Заради натрупани жълти картони пропуснах онзи финал, това беше най-голямото разочарование в моята кариера. Съжаление? Че никога не играх за Манчестър Юнайтед, исках това. От тях интерес никога не е имало, само от Челси. Харесваше ми поколението на Пол Скоулс и Райън Гигс, на когото се възхищавах. Малко завиждах на Карел Поборски, който играеше в Манчестър и изживяваше страхотни мачове. Знам, че той още усеща тази любов”, обясни Павел Недвед.

За най-добър гол в своята кариера той определя попадението си с екипа на Ювентус в Шампионска лига срещу Аякс в Холандия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки