„Сини” и „червени” фенове потеглиха към „Васил Левски”

С полицейски ескорт и скандирания агитките се насочиха към стадиона за дербито, съобщиха репортери на Novsport.com

„Сини” и „червени” фенове потеглиха към „Васил Левски”

Феновете на Левски потеглиха организирано от фен клуба на бул. "Тодор Александров" към Националния стадион, където в 16:30 часа техният тим ще излезе срещу ЦСКА-София в мач от десетия кръг на Първа професионална лига.

„Сините” привърженици блокираха движението и са придружавани от полицейски ескорт, съобщи репортер на Novsport.com от мястото на събитието.

Ултрасите хвърлят димки и бомбички, носят транспаранти и скандират различни лозунги, а в хореографията им ще има мотиви на погребение, което според тях символизира фалита на дружеството ПФК ЦСКА АД, което през миналия сезон спечели Купата на България.

Междувременно феновете на „червените” започнаха похода си от ул. "Иван Асен ІІ" и после "Орлов мост" буквално почервеня от привържениците, които преминаха през Борисовата градина и вече се намират пред сектор "Г" на стадион "Васил Левски". 

Преди да достигнат до трибуните запалянковците ще преминат през два пропусквателни пункта, като на стадиона по традиция са забранени чадъри и бутилки.

Ето и промените в движението, които са в сила днес преди и след мача в столицата:

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, както следва:


От 16:00 ч. на 14.10.2016 г. до 16:00 ч. днес при сектори "Б", "В" и "Г" на Националния стадион "Васил Левски".

От 08:00 ч. до 19:00 ч. днес на моста пред Национален стадион "Васил Левски".

От 12:00 ч. до 19:00 ч. днес на ул. "Ген. Гурко" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Васил Левски".

От 14:00 ч. днес до приключване на мача се променя частично маршрутът на автобусна линия номер 75, като се скъсява до Военна академия.

Само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по:

- ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви";

- бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни връх";

- бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "П.К. Яворов".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки