1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Безпощаден Челси нанесе стотна загуба на шампиона Лестър далеч от дома (ВИДЕО+СНИМКИ)

Безпощаден Челси нанесе стотна загуба на шампиона Лестър далеч от дома (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Сините” се забавляваха и биха с класика „лисиците” в Лондон

Безпощаден Челси нанесе стотна загуба на шампиона Лестър далеч от дома (ВИДЕО+СНИМКИ)

Челси постигна втора поредна победа на нула във Висшата лига, след като спечели с класическото 3:0 домакинството си срещу шампиона Лестър от осмия кръг.

Лондончани не оставиха никакво съмнение в това кой от двата отбора разполага с повече качество в състава си и зарадваха клубния бос Роман Абрамович, както и дошлият това лято треньор Антонио Конте с трите точки.

След успеха те вече имат 16 в своя актив, с колкото са третият Арсенал и четвъртият Ливърпул, макар двата тима да имат с по мач по-малко от „сините”.

Те започнах вихрено срещата и още в седмата минута голмайсторът на английския елит Диего Коща откри резултата със седмото си попадение през сезона.


Тогава Неманя Матич продължи технично с пета едно центриране по земя от корнер и топката стигна до испанеца, който със сила я прати в мрежата, за да вкара своя гол номер 39 в 62 мача за Челси.

След попадението си лондончани продължиха устрема си и в 28-ата минута Давид Луис изпълни чудесно един пряк-свободен удар, но топката срещна гредата.

В 32-ата минута логичното се случи и Челси вкара втори гол. Матич опита пас в коридор, който бе пресечен, но Педро успя, макар и паднал, да продължи към Еден Азар. Белгиецът остана сам срещу вратаря и без затруднения прати топката в мрежата за 2:0.


При този резултат дойде и почивката, а след нея двата тима имаха претенции за дузпа в своя полза, но до такава не се стигна.

В 53-ата минута Обрайтън опита хубав удар от далеч, но над вратата, а в 57-ата минута Н’Голо Канте изведе страхотно Виктор Моузес сам срещу вратаря, но нигериецът пропусна.

Пет по-късно Лестър отговори с прострелно центриране, което Давид Луис опита да изчисти, но нацели гредата на собствената си врата, предотвратявайки сигурен гол, защото точно до него бе Джейми Варди.

В средата на второто полувреме Диего Коща поиска смяна, а малко след това взаимодейства добре с Канте, ала ударът на халфа бе блестящо спасен от бившия му съотборник в Лестър Каспер Шмайхел.

В 78-ата минута Неманя Матич стреля от движение и след рикошет топката се насочи към долния ъгъл, ала Шмайхел отново показа класа.

Класическият резултат бе оформен от Моузес, който ознаменува с гол своя 350-и мач в английската Висша лига и бе изведен фамозно с пета от резервата Натаниел Чалоба.

Така Лестър инкасира четвърто поред поражение далеч от дома във Висшата лига и загуби за стотен път далеч от дома в английския елит, за да остане с едва 8 точки в долната половина на таблицата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Краев с цял мач в Португалия (ВИДЕО)

Каза Пия и Витория въртят хикс

Сензация в Ла Лига! Осасуна вкара 4 на Барса (ВИДЕО)

Каталунците безсилни в Памплома

Сосиедад отнесе Валенсия и се измъкна от опасната зона (ВИДЕО)

Реал с 3:0 в „Ла Лига“

Ливърпул оглави класирането в Англия (ВИДЕО)

След 2:1 над Уулвс

Фаворитите за титлата в Германия не се победиха (ВИДЕО)

Байерн и Байер с 1:1 в Мюнхен

Лийдс гази в Чемпиъншип, Груев с нов силен мач (ВИДЕО)

Българският титуляр с 90 минути при 3:0 над Ковънтри

В Италия: Юве на върха след класика и рекорд (ВИДЕО)

Влахович вкара 2 бързи гола пред празните трибуни в Генуа

Абърдийн и Димитър Митов с 6 от 6 в Шотландия (ВИДЕО)

Българският вратар с цял мач при успех с 2:1, отборът му е на върха

ОБЗОР: Шешко поведе РБ Лайпциг към разгром (ВИДЕО)

Щутгарт взе точка с човек по-малко, резултати и класиране в Бундеслигата