Локо (ГО) се отлепи от дъното с успех над Локо (Пловдив) на "Лаута" (ВИДЕО)

Горнооряховските железничари победиха като домакини днешния си съперник на собствения им стадион

Локо (ГО) се отлепи от дъното с успех над Локо (Пловдив) на "Лаута" (ВИДЕО)

В последния мач от десетия кръг на Първа професионална лига, Локомотив (Горна Оряховица) победи Локо (Пловдив) с 2:1 при домакинството си на "Лаута". Головете за символичните домакини бяха дело на Курьор и Кифует, а почетното попадение за пловдивчани отбеляза Мартин Камбуров.

Още в началото на срещата, домакините загатнаха за намеренията си. Първото положение дойде именно пред вратата на съперника им, когато Цветан Генков беше много близо да отбележи с глава, но Пиргов изби в корнер.

В 19-та минута Матиас Курьор изпълни пряк-свободен удар далеч от наказателното поле, центрирайки в малкия пеналт, но там никой не засече паса и топката изненада Пиргов, влизайки в далечния му ъгъл.

Малко след това Виданов можеше да изравни, но Банков изби със страхотен рефлекс удара му с глава, който влизаше точно под сглобката на вратата. Около десет минути по-късно Кавдански беше оставен непокрит в наказателното поле на Локо (Пловдив) и можеше да отбележи втори гол за своя тим, но топката профуча покрай вратата.

До края на полувремето символичните гости бяха малко по-активни, но Дани Кики на два пъти не успя да се възползва от шансовете си пред вратата.

На почивката Илиян Илиев пусна в игра Димо Бакалов на мястото на Осама Рашид, но това не помогна особено на пловдивските железничари. Дори напротив, тъй като в 53-та минута Кифует беше намерен непокрит в наказателното поле на гостите и необезпокояван прати точен диагонален удар за 2:0.

Само пет минути по-късно Камбуров успя да върне едно попадение. Капитанът на пловдивчани беше намерен точно на ръба на засадата, той напредна и прехвърли излзелия Банков.

Малко след 70-та минута, влезлият като резерва Веселин Марчев беше в основата на две много опасни положения за Локо (Пловдив), но късметът обърна гръб на отбора му.

Най-чистото положение до края дойде пред Локомотив (Пловдив) малко преди края, когато след центриране, топката се озова в краката на Мартин Камбуров. Капитанът на гостите не успя от чиста ситуация да преодолее Банков и лиши тима си от точката. 

Така с победата си Локо (ГО) постигна първата си домакинска победа през сезона и събра актив от 8 точки, който ги изведе до 12-то място в класирането - на две от Верея. Символичните гости днес пък остават с 12 точки и се намира на девета позиция. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки