1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Крушарски: Можем и без треньор, в петък ще решим кой ще води отбора срещу Дунав Русе

Крушарски: Можем и без треньор, в петък ще решим кой ще води отбора срещу Дунав Русе

„До дни пращам двама на осемчасов работен ден, имам ниви, от които още не са извадени картофите”

Крушарски: Можем и без треньор, в петък ще решим кой ще води отбора срещу Дунав Русе

Собственикът на Локо Пловдив Христо Крушарски даде култово интервю за "Тема Спорт". Във вторник с него говорихме за треньорската оставка на Илиан Илиев, като постепенно разговорът премина и в други теми. Ето какво сподели босът на черно-белите и какви са най-краткосрочните му планове за действие.

Г-н Крушарски, имате ли съмнения в някои футболисти на Локомотив Пловдив, че са играли симулативно?

- Не, не. Това, което разбрах през тази една година, да го знаете и Вие, но бие го знаете много добре, но не искате да излезе от Вас. Искате някой друг да ви го каже. Както се казва, във футбола има можещи и неможещи, както и хора, които искат да играят, да се докажат, както и такива, които да изкарат някой лев. Повече са тези, които искат да изкарат някой лев. Това е във футбола. С какво е по-различен той от едно предприятие. Аз им го казах на футболистите. На мен в ръцете са ми гърмели ракети. Какво значи, аз да не пипам повече барут ли?!

Ще има ли глоби за играчите след тази втора поред издънка?
- Аз не съм привърженик на глобите. Който не ми харесва как играе, минава на осемчасов работен ден. И след два, три дни ще видите двама, ако не се съгласят с това, което аз казвам, как ще отидат на осемчасов работен ден. Имам едни ниви, където още не са извадени картофите, и това е хубав физически труд. Там най-добре се раздвижва организмът и се получава заздравяване на мускулите и на гръбначния стълб. За да нямат дискови хернии и травми по кокалчетата. Който не ми харесва как играе, аз вземам крайното решение въпреки съпротивата на треньора дали му трябва или не. Не се меся в съблекалнята, но като не ми хареса, като фен отива там, където му е мястото - осемчасовия работен ден. Сега, ако го искат в събота, може да играе. Няма да им преча. Ако им е толкова нужен.

Оттук насетне какво става с Локомотив, с треньорския пост? 
- Ще продължим да се борим да докажем, че сме отбор. Това е. Ще си направим един хубав колектив, с който всички да се съобразяват.

Ясен Петров и Илиан Илиев варианти ли са за поста старши треньор?
- За треньор ви казвам, че няма варианти. Ще направим едно предложение до футболния съюз и УЕФА тази длъжност малко да я посъкратим, защото ние можем и без треньор. Но аз не подценявам ролята на треньора. Той е фактор. От всяко дърво свирка не става. Ще помислим малко. В петък сутринта ще решим кой ще води отбора срещу Дунав Русе. Тренировките се водят групово. Всички присъстват на тях. Сега ще правим дневни, след няколко дни и нощни.

Нощни тренировки?!
- Да, направихме си график кой кога, къде ще ходи. С кой си ляга... всичко си знаем вече. Коя дискотека ще посетим, кой комплекс и т.н. Аз съм бил комсомолски секретар и съм организатор човек. Най-лесно е да разтуря, всичко или да сътворя. И още в петък ще видите, че сме сътворили ново чудо, нова заплаха. Рано е още да ни отписвате. Аз не съм от тези, които се крият. Аз си зная мястото и какво правя. Така че момчетата са мобилизирани. В момента всички сме над тенджерата и готвим курбана за петък и ще спечелим.
Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев