Сензациите в пресата: Локо (Пд) сложи примката на Йорданеску, Тодор Янчев хвърли оставка

Бадема прибира една торба пари за 103 минути, Куриоз - делегат иска от БФС да отмени наказание на Ботев и още…

Сензациите в пресата: Локо (Пд) сложи примката на Йорданеску, Тодор Янчев хвърли оставка

Сензациите в пресата днес, неделя, 30 октомври 2016 година:

„Меридиан мач”: Локо (Пд) сложи примката на „червения” треньор 

Треньорът на ЦСКА-София Едуард Йорданеску може съвсем скоро да остане без работа, след като Локо (Пд) победи тима му с 1:0 насред „Българска армия”. Единственият гол вкара Дани Кики в началото на срещата, а въпреки последвали натиск, домакините така и не успяха да стигнат до попадение. Така „червените” вече изостават с цели 7 точки от лидера Лудогорец, който е и с мач по-малко. 

„7 дни спорт”: Бадема прибира една торба пари за 103 минути
Емил Гъргоров няма да остане капо от престоя си в Берое. Както е известно, Бадема се контузи тежко във втория си мач за заралии, а малко след това разтрогна контракта си с тима. Причината е, че за възстановяването от травмата са нужни поне шест месеца лечение, а договорът на техничаря е само до края на годината. По информация на "7 дни спорт" 35-годишният Гъргоров е подписал железен договор и ще получи цялата сума в контракта. Близки до Берое твърдят, че Бадема си е стиснал ръцете с ръководството на заралии срещу 50 хиляди лева. Така само за 103 минути (90 срещу Ботев и 13 срещу Левски) Гъргоров ще се облажи с тлъста торба пари.

„Тема спорт”: Тодор Янчев подаде оставка

Септември София разби с 3:0 Царско село на стадиона 6 столичния квартал "Драгалевци". В 24-ата минута Асен Чандъров откри резултата за домакините. В началото на второто полувреме (48-ата и 57-ата минути) резервата Костадин Аджов направи успеха класически. Гостите не сътвориха нищо запомнящо се. След двубоя старши треньорът на Царско село Тодор Янчев подаде оставка. Причината, която бившият футболист на ЦСКА обяви за своето решение, е двете поредни поражения във Втора лига. В предишния кръг Царско село падна с 1:5 като домакин на Спартак Плевен. Вариант за нов треньор е Никола Спасов. Той изгледа мача със Септември заедно с боса на клуба Стойне Манолов. Вчера плевенчани удариха с 2:0 у дома Несебър. Възпитаниците на Бойко Цветков решиха мача до почивката, като точни за успеха бяха Крие Гади и Григор Долапчиев. Левски Карлово пък записа втора победа от началото на шампионата, като тя бе поредна. Момчетата на Красимир Манолов удариха с 2:1 втория отбор на Лудогорец. С два гола за успеха се отчете гръцкото попълнение на новака Игнатидис. Левски стига до трите точки след обрат, след като в 16-ата минута Нетов бе извел разградчани напред. Ботев Вр пък записа шестото си равенство от началото на сезона във Втора лига от 11 мача. Тодор Чаворски изведе врачани напред в 32-ата минута след грешка на вратаря. В 4-ата минута на добавеното време реферът Димитър Желязков отсъди дузпа за гостите. Ивайло Яначков обаче парира шута от бялата точка на Георги Кирилов. Съдията позволи да бъдат изпълнени два ъглови удара, въпреки че посоченото продължение беше изтекло. Така игровото време достигна 96 минути. При втория корнер Станислав Катранков с глава изравни, осигурявайки точка на Ботев Гълъбово.

„Меридиан мач”: Куриоз - делегат иска от БФС да отмени наказание на Ботев

Истински куриоз с участието на Ботев (Пд) се разигра вчера. Клубът бе наказан с глоба от 1000 лв. заради хвърлени бомби, което веднага бе отречено от феновете на „канарчетата". Това накара „Пловдивдерби" да потърси делегата на мача Красимир Кръстев. „Станала е някаква грешка в Дисциплинарната комисия. Аз бомбичка не съм описвал. Описах възпламеняването на пиротехнически средства без последствия в сектора на домакините. Друго не съм описвал. Няма, как да опиша бомбичка, защото такава нямаше. Аз бях точно пред феновете на Ботев. Станала е някаква грешка, глобата за Ботев би трябвало да е 300 лева”, разясни чистосърдечно делегатът на БФС. Това е истински куриоз, тъй като много рядко, да не кажем никога, в българския футбол може да се случи служител на БфС да тръгне срещу решение на комисиите. От Ботев пък още утре ще внесат официално искане глобата да бъде променена и въпросното наказание за бомбичка да отпадне, потвърди административният директор Иван Йотков.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки