Сензациите в пресата: Левски се размина с ямайски ас

Дунав привлича голмайстора на Втора лига, Тарханов дърпа Сердеров към Урал

Сензациите в пресата: Левски се размина с ямайски ас

Сензациите в родната спортна преса на 4 ноември, петък, 2016 година:

Меридиан мач: Ямайски ас дойде в София, но отряза Левски

Левски се раз­мина на ко­съм с много силен транс­фер, научи „Мери­диан Мач". „Сини­те" бяха близо до привличането на ямайския ас Девер Оргил от финландс­кия Мариехамн, но в последния момент сделката е пропад­нала.

От „Герена" разк­риха, че нападате­лят дори е бил ин­когнито у нас за преговори с клуба. Той е спал в София и е разгледал базата на „сините". Шефо­вете пък са направи­ли всичко по силите си, за да го убедят да подпише с клуба. На два пъти те са вдигали финансова­та си оферта към него, а ямайският национал е обещал да помисли. В край­на сметка за съжа­ление на „сините" отговорът е отрица­телен.

Все още не е ясно къде ще про­дължи кариерата си, но според страница­та му в „Уикипедия" вече може да се счи­та за сигурно по­пълнение на не осо­бено популярния ав­стрийски отбор Волфсбергер. В мо­мента този тим е на 6-о място в местния шампионат и въпре­ки че офертата на Левски е била по-добра от финансова гледна точка, Оргил не желае да играе в България.

Той е в основата на успеха на Мариенхамн, като за 80 мача има 30 гола. Тимът стана сенза­ционен шампион на Финландия, с което си спечели прозви­щето Финландския Лестър.

За националния тим на Ямайка 25-годишният напада­тел има 8 мача, а за младежките гарни­тури 19 мача и 19 гола. Той би бил от­лично попълнение, тъй като може да играе както като на­падател, така и като крило.

Меридиан мач: Тарханов дърпа Сердеров в Урал

Вече бившият тре­ньор на Славия Александър Тарханов възнамерява да привлече в новия си отбор Урал нападате­ля на „белите" Сердер Сердеров, разбра „Меридиан   Мач".

Бившият играч на ЦСКА Москва прис­тигна в „Овча купел" в началото на година­та и се утвърди като един от най-добрите играчи в състава на Славия. Именно той донесе успеха над Заглебие с 1:0 в Лига Европа. На няколко пъти в своите медий­ни изяви в Русия Тарханов споделяше, че вече е време Серде­ров да се върне в Премиерлигата, след като е натрупал ценен опит в българско­то първенство.

Меридиан мач: Дунав взима голмайстора на Втора лига

Голмайсторът на Вто­ра лига Симеон Ганчев е пред трансфер в хита на елита Дунав, научи „Меридиан Мач". Напа­дателят, който има 8 гола за клуба си Цар­ско село от началото на сезона, най-вероя­тно ще отида в Русе по време на зимната пау­за. От лагера на втородивизионния тим об­явиха, че вече са отхвърлили едно предло­жение от Дунав, но трудно ще спрат звез­дата си през паузата.

Тежкият таран Си­меон Ганчев дойде в Царско село от Миньор (Перник), където също показа много добри иг­ри. Той се превърна в един от малкото футбо­листи по света, които не са били гонени от игра, въпреки че са по­лучили два жълти кар­тона. Това се случи в дербито между Миньор (Пк) и ЦСКА миналия сезон. Очаква се 25-годишният нападател да отиде в Дунав, за да бъде алтернатива на голмайстора Мирослав Будинов, който към днешна дата е конту­зен.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки