Петричев: Основният ни конкурент за титлата е Левски, а най-големият ни враг сме самите ние

„Скоро в Разград ще имаме истинско бижу, на което ще играем в Шампионската лига”

Петричев: Основният ни конкурент за титлата е Левски, а най-големият ни враг сме самите ние

„От последния си мач спечелихме важни три точки срещу пряк конкурент за титлата.”

Така Ангел Петричев коментира успеха на Лудогорец над ЦСКА-София с 2:1 в съботния мач от XIII кръг на Първа професионална лига.

„Това бе една победа, дошла само 3 дни след тежък мач срещу Арсенал. Очаквахме да има умора в нашите момчета, защото са в тежък цикъл от срещи през три дни. Показахме обаче, че сме по-добрият отбор и заслужено спечелихме мача”, посочи изпълнителният директор на Лудогорец в ефира на БНТ.

„При всички случай основният ни конкурент за титлата е Левски в момента. С оглед на класирането и на представянето. Ние играем на три фронта и те се възползват от това нещо, за да сме с равни точки. Нека не забравяме обаче, че през пролетта влизаме в плейофната фаза, когато нещата могат да бъдат доста различни.”

„Най-големият враг на Лудогорец е самият Лудогорец. Ако не сме концентрирани в първенството, можем да си навлечем много неприятности, но иначе не би трябвало да имаме проблеми, защото отборът е изключително класен. Показахме го и срещу Арсенал, дори самият Арсен Венгер каза, че ние още не знаем колко сме силни. Ако искаме да сме голям отбор, не би трябвало да делим турнирите. Като цяло приоритет за мен е спечелването на титлата в България, но нека не забравяме, че тези момчета са в Лудогорец, за да играят футбол в Шампионската лига. Нормално е да хвърлят усилия и там, защото това е престиж за клуба и за целия български футбол. Имаме реални шансове за третото място в групата си, но не бива да се главозамайваме, защото Базел е сериозен отбор. Несъизмерими са бюджетите и възможностите на двата клуба. Швейцарците имат 16 национала, но ние пък изградихме едно добро лице в Европа.”

Дали ще има сериозни промени в Лудогорец през зимата в кадрови план?

„Винаги сме казвали, че бихме продали футболист само, ако офертата устройва както клуба, така и играча. Рано е да се говори по тази тема, иска ми се да говорим възможно най-малко по тази тема до зимата, защото трябва да сме концентрирани.”

За подписаната вече концесия за стадион „Лудогорец Арена” и предстоящия ремонт:

„Проектът за реконструкцията на „В” сектор вече е готов, остава да се извадят разрешителни за строежа. Колкото по-бързо стане това, толкова по-скоро ще започне и самият ремонт. Той ще приключи много бързо, предполагам в рамките на месец-два и ще можем да играем мачовете си в Шампионска лига тук, в Разград, защото веднага след реконструкцията ще започне такава и на останалите сектори. Всички в Разград могат да бъдат спокойни, че скоро ще имат истинско бижу, където ще играем европейските си мачове.”

За националния отбор и предстоящата световна квалификация срещу Беларус:

„Искрено се надявам, че Петър Хубчев ще намери верния състав и ще можем да стигнем до победата. Двубоят ще се играе на стадион „Васил Левски” и аз се надявам, че този път ще има много повече хора на стадиона.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки