Сензациите в пресата: Лудогорец ще купува само ако продаде

Йорданеску готви списък с ненужните; Сенегалец предложен на Левски; Битка за нападател в Пловдив

Сензациите в пресата: Лудогорец ще купува само ако продаде

 Ето най-интересното от заглавията в спортната ни преса от днес, 07.11.2016г.:

Тема Спорт: Лудогорец ще купува само ако продаде 

Лудогорец няма да прибягва до усилване на отбора през зимата, ако запази настоящия си състав, разбра "Тема Спорт". Разградчани не спират да оглеждат пазара, но на този етап не мислят да привличат още футболисти. Входящи трансфери при шампионите ще има само ако има и изходящи такива. Интерес към футболисти на орлите не липсва, но към момента в клуба са съсредоточени към главната си цел - спечелването на третото място в група А на Шампионската лига и продължаването напролет в Лига Европа. Това ще се случи, ако възпитаниците на Георги Дерменджиев успеят да победят Базел на "Васил Левски". Двубоят с швейцарците е на 23 ноември, сряда. А от участието на тима и следващата година В евротурнирите ще зависи и как той ще подходи през зимата с продажбите.

Тема Спорт: Йорданеску изготвя списък с ненужните


Треньорът на ЦСКА Едуард Йорданеску изготвя списък с футболистите, които не влизат в плановете му за развитие на отбора. До няколко дни той ще предаде на ръководството подробен доклад, който да мотивира избора му за състезателите, които според него нямат качества и характер да носят червената фланелка. На базата на това ще се вземе решение с кои играчи клубът да се раздели през зимната пауза в шампионата. Почти сигурно е, че поне двама от футболистите ще напуснат ЦСКА на полусезона, като клубът ще опита да ги продаде.
 
След мача с Лудогорец Йорданеску за втори път заяви, че в състава има играчи, които не отговорят на нивото на ЦСКА. "Има състезатели, които не са на нивото на ЦСКА. Някои неща трябва да се променят. Работим, но не може на терена да играем само с част от футболистите. Със сигурност има нужда от промени. Нужни са ни 4-5, ако искаме да сме по-добър отбор. Трябват ни хора, които разбират напрежението да си в ЦСКА и разполагат с нужния манталитет за отбора и качества, за да носят тази фланелка", заяви 38-годишният румънец след загубата от Лудогорец.

Освен за освободени той ще настоява и за привличането на нови състезатели по негов вкус. ЦСКА ще опита да вземе три-четири попълнения през зимата. Сред тях ще са нападател, централен бранител и вратар. Йорданеску направи подобно негативно изказване за футболистите и след отпадането от Локомотив София в турнира за Купата на България. Нападките към състезателите изглеждат като защитна реакция на човек, който търси оправдание за слабите резултати. При подобно публично говорене не е трудно да се досетим доколко Йорданеску е способен да владее съблекалнята и играчите да му имат доверие и респект.

Наставникът на ЦСКА се прибра в Румъния след гостуването в Разград. Тимът пък е пуснат в няколкодневна почивка заради паузата в първенството, породена от квалификациите на националните отбори. В следващия кръг армейците играят със Славия. Мачът е на 19 ноември, събота, от 15:00 часа.

Тема Спорт: Предложили сенегалец на сините

Левски има опция да привлече левия бек на френския Страсбург Абдала Ндур, твърди Gol.bg. Именно Ндур е един от футболистите, които са били предложени на тима. 22-годишният сенегалец има договор със своя отбор до края на сезона, а през зимата може да бъде продаден срещу символична цифра, тъй като в противен случай ще напусне след края на кампанията като свободен агент.
Ндур е основен футболист на Страсбург и е изиграл 13 мача от началото на сезона. В кариерата си той е бил и в редиците на друг френски клуб - Метц.

В момента на левия бек на Лебски е бетониран лидерът на отбора Минев, но пък Ндур играе добре и с двата крака и може да бъде използван и на отсрещния фланг. Сините със сигурност ще направят опит да вземат бек през зимата, тъй като Минев е на 36 години, а договорът му изтича след края на първенството. На Терена" се нуждаят и от опция вдясно на отбраната - за там разполагат със Сашо Александров.

Левски ще иска да вземе и централен нападател. В момента Елин Топузаков разполага за върха на атаката с две опции - Бабатунде Адени-жи и Илиян Мицански. Първият е несменяем титуляр, но напоследък зацикли сериозно - няма гол в първенството вече 9 часа и 27 минути - за последно вкара на 17 септември срещу Пирин Благоевград (2:0). Мицански пък е преследван от контузии и има само 50 минути 8 4 шампионатни двубоя. Освен това Илиян има договор само до лятото на 2017 година, а засега няма изгледи, че ще получи предложение да го удължи. Затова и взимането на нападател е приоритет на Терена".

"Меридиан Мач": Фейенорд си хареса Мисиджан


Холандският гранд Фейенорд, който в момента е лидер в холандското първенство, проявява интерес към крилото на Лудогорец Върджил Мисиджан, научи „Меридиан Мач". Той вече е бил наблюдаван на живо от скаут на холандците по време на мача с Базел в Швейцария (1:1). През миналия сезон бързакът лекуваше контузия, но след силна лятна подготовка започна сезона като титуляр. Той вкара решителни голове в двете срещи от плейофите на Шампионската лига срещу Виктория Пилзен. Напоследък обаче той остава резерва за сметка на Клаудиу Кешерю, който пък от своя страна се намира в чудесна форма.

В момента бившият еврошампион е първи в Ередивизие с 29 точки - 3 пред Аякс и 4 пред ПСВ Айндховен. Точно заради наближаващите си съперници, треньорът на фейенорд Джовани ван Бронкхорст иска подсилване на състава си. Мисиджан е добре познат на специалистите в Холандия. Той игра в елита с отбора на Вилем II, като именно от там той беше привлечен в Лудогорец през лятото на 2013 г. „Винаги сме казвали, че бихме продали футболист само ако офертата устройва както клуба, така и играча. Рано е да се говори по тази тема. Иска ми се да говорим възможно най-малко до зимата, защото трябва да сме концентрирани", коментира изпълнителният директор Ангел Петричев.

"Меридиан Мач": Ботев (Пд) надува заплатата на национал


Ръководството на Ботев (Пд) тръгва на акция „Задържане на звездите", научи „Меридиан Мач". Цел №1 в нея е клубът да поднови контракта на национала Радослав Терзиев. 22-годишният универсален защитник има договор с „жълто-черните" до края на сезона и след по-малко от месец други клубове ще имат право да преговарят с него. Принципно Радо Терзиев е обявил пред шефовете си, че иска да остане в Ботев, но в Коматево са притеснени от слуховете, че шампионите от Лудогорец проявяват интерес към бранителя и могат да го вземат без пари през лятото. Заради това „жълто-черните" готвят нов договор за футболиста, който беше в списъка на националния селекционер Петър Хубчев за квалификацията с Беларус. Контрактът ще бъде със солидно завишение на заплатата.
Припомняме, че ръководството на Ботев вече предложи нови договори на двамата бразилци в отбора -Жоао Пауло и Фелипе Бризола. И техните контракти изтичат в края на сезона, а клубът иска да задържи латиноамериканците и за следващата кампания. В Коматево се говори, че новите предложения към Пауло и Бризола са със завишени финансови условия.

"Меридиан Мач": Пловдив в битка за нов нападател


Нов нападател. Това е основната трансферна цел и на Ботев (Пд), и на Локомотив (Пд). Именно намирането на такъв ще бъде най-важната задача на двамата треньори Николай Киров и Едуард Ераносян по време на зимната пауза. Очаква се двата клуба да потърсят така желания таран в чужбина. Припомняме, че Ботев удари джакпот с привличането на бразилеца Жоао Пауло, който към днешна дата е основен голмайстор на отбора. Той и Мартин Камбуров са без алтернатива в двата пловдивски отбора. От „Лаута" разкриха, че Едуард Ераносян като цяло се готви за мощна селекция по време на зимната пауза. Той е обявил пред ръководството,
че иска попълнения във всичките линии, но не се знае дали босът на „смърфовете" Христо Крушарски ще се съгласи да даде пари за цял куп нови. 

 

БФС поздрави Илиан Илиев за рождения ден

Треньорът на Черно море и национален селекционер навършва

Георги Иванов празнува рожден ден

Президентът на БФС навършва 48 години

Асен Митков с индивидуални тренировки

Левски се върна към заниманията си след успеха над Септември София с 5:0

ОФИЦИАЛНО: Турицов преподписа с ЦСКА!

Защитникът остава при "армейците" за още 2+1 години

Стипич: Оптимист съм, трябва да изчистим някои детайли

"Скоро ще има новини около Турицов", заяви той

ЦСКА на Стипич продължава да гази в контролите (ВИДЕО)

"Армейците" надвиха с 3:0 Берое

Футболист с много интересна история може да смени Финландия с България (видео)

Алекс Маса преговаря с клубове от Втора лига

Крило от тунизийската Лига 1 преговаря с български клубове

Мумен Рахмани има солиден опит в елита на Тунис

Четирима „моряци“ се борят за едно титулярно място

Вижте кои са те

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки