Топузаков: Искам да кажа на феновете да забравят какво е било и да се върнат на стадиона

Искам след всеки мач публиката да пее „Левски шампион”

Топузаков: Искам да кажа на феновете да забравят какво е било и да се върнат на стадиона
Елин Топузаков потвърди, че ще бъде треньор на Левски поне до края на сезон 2016/17.
 
„Разговаряхме с г-н Русев още вчера, проведохме доста конструктивен разговор. Това, което е казал, е факт. Делегирал ми е правата на старши треньор до края на първенството. Аз му отговорих, че съм достатъчно амбициран и че съм си поставил цели. Цели конкретно не са поставяни. Но в Левски целта е винаги шампионската титла. Никой не е казал, че ще бъде лесно. Конкуренцията е много хубаво нещо. Това ни мотивира да работим повече, дори футболистите да дават повече от възможностите си, за да може да компенсираме това, което имаме като леко изоставане от Лудогорец. Надявам се и сега зимата да се подсилим там, където имаме нужда”, каза Топчо в интервю за „Диема Спорт”.
 
Левски вече работи по предстоящата зимна селекция, съобщи 39-годишният наставник .  
 
„Точно по точките за селекцията и финансовите възможности не сме говорили (със Спас Русев), защото имаме ясна структура. Имаме скаут в лицето на Чиликов, спортен директор в лицето на Ангелов. Ще седнем заедно и ще коментираме по постове. И спрямо финансовите възможности ще се стремим да направим най-доброто за отбора. От 10 дни работим по селекцията. Има много играчи, които са с добри качества. Всичко обаче е в много ранен стадий. Ние работим, защото няма време за губене, а и Левски трябва да мисли за бъдещето.”
 
„Ще разполага Левски с ресурс, но финансовите рамки няма как да ви ги съобщя.”
 
„Мирослав Будинов? Левски има интерес към всеки един добър играч.”
 
„На кои постове имаме нужда от подсилване? На 4-5.”
 
Що се отнася до изразеното публично недоволство отстрана на мениджъра на Галин Иванов – Васил Желев, че клиентът му не получава достатъчно шансове, Топузаков коментира:
 
„Говоря с всеки един футболист персонално. Всеки, който заслужава, ще получи шанс. Да, понякога съдбата и футболът не са справедливи, но затова си нося отговорността аз. Естествено, че говорихме. Няма щастлив футболист на пейката. Той получи контузия срещу Галатасарай. Пропусна от тренировъчния процес, преди това също не беше играл. Те трябва да разберат, че трябва постепенно да навлизат във форма.”
 
„Мицански? Щом има договор, той е част от отбора. С него не е по-различно”
 
„Бих искал всеки от настоящите футболисти в отбора.”
 
„В Левски трябва да има 25 равностойни футболисти, които могат да играят под няколко системи на игра.”
 
Юношата на Димитровград очерта основните си принципи.
 
„Това, че съм се учил от някого, не означава, че го копирам. Всеки си има свои възгледи. За мен най-важното е да има дисциплина, не само по време на мач, но и в тренировките, в двете фази на играта. Другото е психология. Понякога трябва да се държиш добре, понякога по-строго. За футболистите е важно да знаят кой е треньорът.”
 
„Ще бъде много удовлетворен, ако успеем да играем по-атрактивно и по-атакуващо – това, което приляга на Левски. Разбира се, без да допускаме детински грешки в защита, каквито допуснахме последните мачове. Искам Левски да изглежда атрактивно за публиката. Искам след всеки мач тя да пее „Левски шампион”. Това означава, че тя ще е удовлетворена от играта на отбора.”
 
Що се отнася до отлива на публика от „Герена”, Топузаков коментира:
 
„Не знам каква е причината. Може да има някакво неразбирателство между различните фракции на сектор Б, от друга страна е нормално да искаме да върнем тези хора на трибуните. Защото сме доказали, че заедно можем всичко. Ние като треньорски щаб имаме нужда от тяхната подкрепа и да ги имаме зад гърба си, а ние да им се отблагодаряваме. Мисля, че скоро тази тенденция ще прекъсне и хората ще подкрепят отбора си. Знам, че те живеят с това нещо, че отделят от залъка си, за да гледат всеки наш мач. Звучи банално, но ние работим и играем за тях, а те идват, за да подкрепят нас.”
 

„Искам да им кажа да забравят какво е било и да се върнат на стадиона. Ние играем заради тях. Не искам да излизам с гръмки призиви. Просто ние имаме нужда от тях. Надявам се искрено в края на май да сме там, където сме сега. Това не е мечта, а амбиция”, завърши Елин Топузаков.   

Светослав Диков се присъедини към Локо София

Таранът се завръща обратно в "Надежда"

Левски с вход свободен за следващата контрола

"Сините" се изправят срещу Септември на 29-ти юни от 18:30ч

Йордан Юруков започва работа в ЦСКА

Бившият халф на "армейците" ще е треньор в клуба

Порой отложи контролата на Черно море с Ботев (Враца)

Сблъсъкът в Тетевен няма как да се изиграе, заради обилен валеж

НАЙ-НАКРАЯ! Добри новини в Локо София

Любенов остава в "Надежда"

Ботев Пд пусна билетите за Лига Европа

"Канарчетата" приемат Марибор на 11 юли

Шеф на ЦСКА: Селекцията се прави по по-различен начин

Близо сме до някои футболисти и водим преговори, обяви Филип Филипов

И нов в Левски се прицели в титлата

Най-важната цел е да станем шампиони, обяви Алдаир

Илиан Илиев е изправен пред дилема

Треньорът разполага само с Иса в атака

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки