Берое продължава без грешка в Адриатическата лига, Монтана изпусна да победи словенки

Отборът на Берое продължава със страхотното си представяне в Адриатическата лига при жените, след като в Стара Загора победи сръбския гранд Партизан с 81:63 (26:8, 20:22, 17:15, 18:18).

Берое продължава без грешка в Адриатическата лига, Монтана изпусна да победи словенки

Отборът на Берое продължава със страхотното си представяне в Адриатическата лига при жените, след като в Стара Загора победи сръбския гранд Партизан с 81:63 (26:8, 20:22, 17:15, 18:18). Това бе пета победа от пет мача за българките, с която те еднолично заемат първото място в група "А" с максимален актив от 5 точки.

 
Двубоят започна по най-добрия възможен начин за българките, които спечелиха първата част с 26:8. Преднината от 18 точки се оказа достатъчно комфортна, за да позволи на Берое да запази безпроблемно аванса си с до края на срещата. Най-резултатна в отбора на Берое бе Моник Рийд с 24 точки. Милена Томова прибави 18, а с 14 остана Мария Желязкова. За Партизан Сузана Милованович остана с 19 точки.
 
За съжаление другият български представил в турнира Монтана 2003 претърпя загуба с 64:68 (22:18, 12:12, 11:22, 19:16) при визитата си на словенския Атлет. В Целье българките започнаха по-добре срещата и спечелиха първата четвърт с 22:18. Авансът на гостенките се запази до почивката, но след нея Атлет успя да поведе в резултата. Словенките спечелиха третата част с 22:11, с което поведоха с 52:45.  В началните минути на последната четвърт авансът на домакините дори се увеличи, но в края Монтана направи силна серия, за да сведе изоставането си до 4 точки 25 секунди преди края. Това обаче бе всичко, на което бяха способни българките.
 
За Монтана това бе второ поражение в 5 мача, докато Атлет поведе в класирането с 4 победи и 1 поражение. Най-резултатна за Монтана бе Радостина Димитрова със 17 точки. За Атлет американката Шанте Еванс вкара 24.
 
Рилски спортист започва пътя си към ШЛ срещу финландци

Квалификационните турнири са през септември

OФИЦИАЛНО: Лос Анджелис Лейкърс обяви новия си треньор

Джей Джей Редик поема "езерняците"

Дончич вече е в лагера на Словения

Звездата на Далас Маверикс се присъедини към съотборниците си

Везенков: Първият ми сезон в НБА беше луд

Пътуваш от хотел на хотел, а докладите следват един след друг

Панатинайкос с мегаоферта за Везенков, той мисли за НБА

Попариха всички европейски отбори за българина

Детройт уволни треньора си след само един сезон

"Буталата" записаха историческа анти серия през миналата кампания с 28 поредни загуби

Бостън с рекордна титла в НБА

Вижте подробности

Далас не се предава! Разби Бостън и остави серията жива (ВИДЕО)

Вижте подробности

Сакрманенто все пак може да задържат Везенков

В САЩ смятат, че българинът със сигурност остава в НБА и следващия сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки