Холандия не успя да удържи победата над Белгия в Амстердам (ВИДЕО+СНИМКИ)

Венсан Компани притесни Сити, след като се контузи на загрявката

Холандия не успя да удържи победата над Белгия в Амстердам (ВИДЕО+СНИМКИ)

Съседите Холандия и Белгия завършиха 1:1 в приятелски мач в Амстердам, като гостите успяха да изравнят в края чрез Яник Ферейра-Караско, заличил попадение от дузпа на Дейви Клаасен през първата част. 

 
Венсан Компани трябваше да се завърне в състава на Белгия за първи път от година, а Еден Азар да бъде капитан. В последния момент се оказа, че Компани е аут, а Кристиан Кабаселе започна. Оказа се, че Венсан е получил дискомфорт по време на загрявката и като предпазна мярка е бил заменен. Играчът на Сити се сблъскал със Симон Миньоле, според информации. 
 
Белгия пропусна първото положение в 28-ата минута. Супер топка на Де Бройне намери Мертенс непокрит и ударът с глава на последния срещна външната страна на мрежата. 


 
Холандия обаче първа стигна до гола. Дейви Клаасен от Аякс реализира дузпа, отсъдена за нарушение на Вертонген срещу Джърмейн Ленс. Клаасен вкара третия си гол за „лалетата” в своя дом „Амстердам Арена”. 

 
В 60-ата минута Стекеленбург извади удар от малък ъгъл на Де Бройне, а секунди по-късно Фелтман фаулира Караско в наказателното поле, но реферът „извади” нарушението на линията. 
 
Домакините можеха да решат мача в 73-ата минута, но дебютантът Джошуа Бренет фалцира встрани. 

 
Ромелу Лукаку, който влезе в 64-ата минута, пропусна чист гол в 79-ата минута преди Белгия най-накрая да изравни в 82-ата минута. Шут на Ферейра-Караско от дистанция рикошира във Фелтман и прехвърли Стекеленбург за крайното 1:1. 
 
Четири минути преди края Еден Азар бе изведен от Лукаку сам срещу вратаря Стекеленбург, когото два пъти преодоля в събота с Челси, но този път халфът бе разколебан. 

 
След като изглежда Евро 2016 по телевизията, Холандия записа една победа, едно равенство и една загуба в тези квалификации, в които се класира само първият, а вторият играе бараж. Те са трети в нашата група „А”, отстъпвайки с три точки пред лидерите Франция и Швеция. Холандия гостува на Люксембург в неделя, когато България приема Беларус.
 
Белгия пък има 100-процентов актив в група „Н” след комфортни победи над Кипър, Босна и Херцеговина и Гибралтар. „Червените дяволи” приемат Естония в неделя. 

 
Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

Ще свърши ли приказката за Грузия на осминафинала с Испания

Феновете в Тбилиси вече мечтаят за нови чудеса

В Сърбия: Искат оставката на Пикси, той – нов договор

Времето на Драган Стойкович изтича, твърдят в страната

Потвърдено: Далич остава селекционер на Хърватия

Въпреки отпадането в групите на Евро 2024, обяви президентът на федерацията

Саутгейт: Разбирам критиките

"Не съжалявам за нищо"

Конте: Трябва да обновим отбора, Наполи ще има стил

"Мога да обещая сериозност - дума, която е подценявана напоследък"

Черно море гостува в Ловеч на Апоел (БШ)

Това съобщиха от израелския клуб

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки