Рууни извежда Англия с капитанската лента в дербито с Шотландия

Рекордьорът по голове за Англия вкара два гола на "гайдарите" в последния сблъсък

Рууни извежда Англия с капитанската лента в дербито с Шотландия

Уейн Рууни ще изведе Англия с капитанската лента в световната квалификация срещу Шотландия в петък вечер, обяви временният наставник Гарет Саутгейт.

31-годишният нападател на Манчестър Юнайтед не беше сред титулярите при нулевото реми със Словения миналия месец.

„Той е в по-добра позиция за титулярно място сега по отношение на агресия в играта и увереност. Той е опитен играч за такъв мач и нямам никакви колебания дали да го пусна”, каза Саутгейт, цитиран от „Би Би Си”.

За последно двата тима се срещнаха, когато Англия победи Шотландия в контрола на „Селтик парк” и точно Рууни вкара два гола

Уейн Рууни е рекордьорът по голове за Англия със своите 53 в 118 мача, но този сезон не е постоянн титуляр и в клубния си отбор. Все пак той започна в последните два мача на Манчестър Юнайтед, в които отбеляза веднъж и даде две асистенции.

„Той играе добре и е такъв футболист, че му трябва ритъм на игра”, посочи Саутгейт, но отказа да говори директно на въпроса дали остава за постоянно селекционер на Англия.

„Не е важно какво се случва с мен. Трябва да спечелим този мач за страната и защото искаме да сме първи в групата и да идем в Русия. Случващото се с мен е важно за моето семейство, но извън това мачът е с друга цел. Искам футболистите да се наслаждават на играта и да играят добре. Моят фокус е на 100% върху мача и би било безотговорно и непрофесионално да бъде по друг начин”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки