Над 140 боксьорки пристигат за европейското в София

България ще бъде представена от шест боксьорки

Над 140 боксьорки пристигат за европейското в София

Над 140 състезателки от 28 страни ще участват на европейското първенство по бокс за жени, което ще се проведе в столичната зала „София“ от 15 до 23 ноември. България ще бъде представена от 6 боксьорки, а очакванията са да не падаме под второто място отборно от предишния шампионат в Букурещ през 2014 г.

„Момичетата са подготвени добре. Проведохме лагер още преди турнира „Балкан“ и продължаваме да се готвим на Дианабад, за което благодаря на ръководството на федерацията. На 1 ноември пристигна съставът на Азербайджан и направихме спаринги с тях, а в петък ни предстоят такива и с отбора на Турция“, сподели старши треньорът на жените Фикрет Ереджебов.

„Както и при предишните големи първенства – световното за младежи през 2014 г. и европейското за мъже миналата година, и сега сме направили всичко необходимо за доброто провеждане на шампионата“, сподели и изпълнителният директор на БФБ Светослав Сапунджиев.

„Не искам да говоря за медали и очаквания за представяне. Ще го направя след края на първенството – каза Станимира Петрова. - Чувствам се много добре в новия ми клуб „Локомотив“ (София) и за пръв път работя толкова професионално с новия ми личен треньор Борислав Георгиев, за което му благодаря. Специални благодарности и на БФБ, на спортното министерство и Банка Пиреос, които подпомагат подготовката ми“, допълни световната шампионка от Чеджу 2014 Петрова, която се връща в предишната си категория до 54 кг. „51 кг бе изтезание за моя организъм, но целта оправдаваше всичко“, сподели още Станимира.

„Щастлива съм, че мога да участвам на европейско и то в моя роден град София. Искам на ринга всички да видят любовта, която изпитвам към бокса“, заяви бронзовата от Астана 2016 Деница Елисеева (до 57 кг). 35-годишната боксьорка разказа, че извън ринга е преподавателка в детска градина и в работата си с малчуганите също се стреми да дава най-доброто от себе си.

„Два пъти съм била вицешампионка и е крайно време сега да стана европейска шампионка“, заяви Севда Асенова (кат. до 48 кг).

„Имам огромен апетит след като спечелих Купа „Балкан“. Искам да стигна до почетната стълбичка и да оправдая огромните надежди, които възлагат на мен треньорите“, каза Златислава Чуканова (51 кг).

Завърналата се след 5-годишно отсъствие от националния тим Илияна Гълъбова (64 кг) също сподели очакванията си: „Имам страшно желание да играя на такъв голям форум и съм благодарна, че имах късмета да се върна в националния тим точно за европейското в София“.

„Категорията ми никак не е лека, но ще се постарая да дам всичко от себе си, за да оправдая очакванията“, сподели и 21-годишната Дафина Маринова (60 кг), която е студентка III курс по медицинска физика в СУ.

 

Ето и съставът на България за Евро 2016:

 

48 кг – Севда Асенова

51 кг – Златислава Чуканова

54 кг – Станимира Петрова

57 кг – Деница Елисеева

60 кг – Дафина Маринова

64 кг – Илияна Гълъбова

Треньор: Фикрет Ереджебов

 

Кирил Милов с коментар за получената квота в Париж

Благодаря на всички, които възлагат толкова надежди за мен

Класиците откриват европейското за юноши и девойки в Нови Сад

Срещите стартират от 11,30 ч наше време

Кимия Ализаде с титла месец преди Олимпийските игри

Натурализираната таекуондистка спечели Турнира за солидарност

За 40 секунди: Българин стана еврошампион по бокс за юноши

Янко Илиев прати на 2 пъти съперника си на пода във финала за по-малко от минута

Олимпийски медалист е първият шампион на България по плажна борба

Вижте подробности

Усик оваканти титлата на Международната боксова федерация

Това е моят подарък за вас на 21 септември, обяви украинецът

Фюри към Усик: Ще се видим през декември

„Ще трябва да го нокаутирам, защото не мога да спечеля със съдийско решение"

Пет медала за България от Европейското клубно по таекуондо

Вижте подробности

Завърши Европейското по джудо за полицаи, Румъния е на първо място

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки