Сензациите в пресата: Тасевски вариант за Левски, Деса пак изчезна от „Герена”

Нашите се хвърлят в атака от първата минута; Исканият от сините швед няма да остава в Калмар; Любо още без отбор, Стойчо чака до утре и още…

Сензациите в пресата: Тасевски вариант за Левски, Деса пак изчезна от „Герена”

Сензациите в пресата днес, неделя, 13 ноември 2016 година:

„Тема спорт”: Дарко Тасевски е вариант за Левски

Македонският халф Дарко Тасевски е вариант пред Левски за зимна селекция. Бившият играч на сините става свободен агент на Нова година и ще може да премине в който пожелае клуб без финансов иск. В последната половин година той носеше екипа на тайландския Суфанбури. Поради смъртта на краля на тази страна Пумипон Адулядет се оказа, че плеймейкърът няма да може да продължи кариерата си там. Заради кончината на монарха бе обявен едногодишен траур. Първоначално бе съобщено, че в идните три месеца се преустановяват всички дейности в държавата, в това число и футболният шампионат, но впоследствие се оказа, че срокът ще е по-дълъг. 32-годишният Тасевски вече се прибра със семейството си в Българя, а до понеделник гостува на роднини в Македония. Другата седмица Дарко отново ще е в София и ще се заеме сериозно с намирането на отбор, в който да продължи кариерата си. Левски е един от клубовете, които следят ситуацията около полузащитника. "На грешното място в грешно време", написа Тасевски във Фейсбук и обяви раздялата си със Суфанбури. "Говорихме за нов контракт с клуба, но не се разбрахме. Двете страни се разделяме. Повече няма да играя в Тайланд. Има няколко отбора, които се интересуват от мен. Мисля, че ще продължа още дълго да играя", каза Тасевски пред медиите в Тайланд. Полузащитникът изгледа последния шампионатен мач на Левски на „Герена” победата с 1:0 над Черно море. Вчера той не отрече пред "Тема Спорт", че има вариант пак да облече синята фланелка. Дарко Тасеввски е роден на 20 май 1984 година. Игра за Левски от 2007 до 2012 година. След това бе продаден на израелския И рони Кирят Шмона. След сезон и половина в този тим той отиде в Тайланд. 2,5 години бе част от Банкок Глас, а през последните 6 месеца игра за Суфанбури. През есента взе участие в 12 шампионатни двубоя, в които реализира 3 гола. 

„Тема спорт”: Нашите се хвърлят в атака от началото

Селекционерът на българския национален отбор Петър Хубчев ще заложи на офанзивна схема (4-3-3) за днешната световна квалификация с Беларус. В атака ще действат Ивелин Попов на Върха и Тонев и Георги Миланов по крилата. Очаква се нашите да се хвърлят още от самото начало в търсене на ранен гол и решаване на крайния изход. В средата на терена почти сигурно ще действат капитанът Светослав Дяков, Ивайло Чочев и Симеон Славчев. Двойката централни защитници ще са Александър Александров и Васил Божиков. Имаше опция вместо бранителя на Касъмпаша да действа Даниел Златков, но Хубчев е решил да запази двойката от визитата на Швеция преди месец. Десен бек без алтернатива е Страхил Попов, а на левия след 17 месеца в националния отбор се завръща Петър Занев. На вратата се очаква Владо Стоянов да започне Вместо Николай Михайлов. Това бе и най-сериозната въпросителна и дилема пред треньорския щаб на нашите.

„7 дни спорт”: Любо още без отбор, Стойчо чака до утре
Без отбори са към днешна дата Стойчо Младенов и Любослав Пенев, които са най-силно желани за треньори от публиката на "Българска армия". Екзекутора на Ливърпул беше на преговори в Казахстан, където преговаря с няколко тима. Пред "7 дни спорт" Стойчо заяви вчера, че още няма подписан договор. Според Младенов до понеделник ще има яснота около бъдещето му. Един от символите на ЦСКА спаси от изпадане Атирау и си вдигна акциите в Казахстан. Любо Пенев пък чака финален отговор от македонския Шкендия Тетово. Българският специалист даде условията си на вторите в първенството. По традиция те включват помощниците му Давид Родригес и Йордан Йорданов-Жан. Парите не са малко и въпреки че богати косовари издържат Шкендия, отговорът така и не идва. По принцип Любо е в отлични отношения с Ганчев и чака обаждане. Против Пенев обаче е бившият му приятел Христо Стоичков.

„Тема спорт”: Исканият от сините швед няма да остава в Калмар

Следеният от Левски швед Джонатан Ринг потвърди, че ще напусне шведския Калмар. 24-годишното крило е един от играчите, който е гледан на живо от главния скаут на Левски Георги Чиликов. Ринг действа по левия фланг на атаката. През сезона има 28 шампионатни мача за Калмар, в които е реализирал 5 гола. Освен това е направил и пет асистенции. Договорът на Ринг с Калмар е до 31 декември. А на този етап той няма желание да го продължи, защото иска да се пробва в чужбина. "Контрактът ще изтече много скоро. Сега отивам във ваканция, а след това ми предстоят разговори с агента ми. Ще видим какво ще излезе накрая", заяви Ринг пред медиите в Швеция. Джонатан е роден на 5 декември 1991 година, висок е 182 сантиметра и тежи 74 килограма.

„7 дни спорт”: Деса пак изчезна от Герена
Лидерът в Първа лига Левски удари 2:0 първия във втория ни ешелон Септември Сф в контрола. "Сините" запълниха паузата в първенството с проверка, след която обаче изникнаха повече въпроси, отколкото отговори. Двете попадения за Левски бяха дело на Илиан Мицански, който се разписа в началото на двете полувремена. Като цяло обаче футболистите на Елин Топузаков се запомниха само с епизодични избухвания, а играта изглеждаше по-скоро като мъчение за "сините". Левски откри още в 4-тата минута, когато Аниете центрира от корнер, непокритият на втора греда Сандберг свали топката, а от 1 метър Мицански опъна мрежата. След това обаче изненадващо Септември беше отборът, който направи по-смислените неща на терена и впечатли с комбинациите си. Момчетата на Николай Митов имаха няколко добри шанса преди почивката, но не можаха да вкарат. Левски се задоволи с притежание на топката, но липсваха точни удари и комбинации пред вратата на противника. След почивката Левски вдигна малко оборотите и разликата веднага се усети. В 50-ата минута Прохазка преодоля защитата на Септември и подаде на Мицански, който на празна врата нямаше проблем да вкара втори гол. Играта на Левски се оживи едва след влизането на Бабатунде Адениджи. Мощта на тарана затрудни Септември, но нигериецът нямаше шанс да вкара на два пъти. Малцината фенове не останаха впечатлени от играта на "сините", независимо че доста от основните футболисти бяха на терена. По-голям интерес предизвика отсъствието на Хеан Деса. Перуанецът въобще не беше в групата, не се появи и на стадиона. Поредното му отсъствие засили слуховете, че Деса ще бъде изгонен от Герена.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки