1. Novsport
  2. Бойни спортове
  3. Кобрата ще боксира през лятото за световна титла

Кобрата ще боксира през лятото за световна титла

Победителят от мача между Джошуа и Кличко ще трябва да срещне Кубрат Пулев

Кобрата ще боксира през лятото за световна титла

Кубрат Пулев ще боксира срещу Антъни Джошуа или Владимир Кличко следващото лято. Според мениджъра на Кобрата - Кале Зауерланд, поб­едителят от сблъсъка между световния шампион на IBF и Стоманения чук ще бъде за­дължен да се изправи именно срещу българина в следващия си мач. Причината е, че 35-годишният столичанин вече е първи претендент на между­народната федерация и по правилник се явява официален такъв за пояса.

На този етап все още няма обявена дата за мач между Джошуа и Кличко, но е ясно, че той ще се прове­де през пролетта, а на линия ще бъде и титлата на WBA. Боят се явява доброволна за­щита на IBF за британеца, след което шампионът има три месеца, за да потвърди мач с претендента (Кубрат). Това означава, че сблъсъкът между Пулев и носителя на трофея ще бъде в края на ля­тото.

За целта обаче първо Ко­брата трябва да се справи със Самюел Питър. Българинът излиза срещу Нигерийския кош­мар на 3 декември в "Арена Армеец" при дебюта си на професионалния ринг на родна земя. Европейският шампион няма право на грешка, ако ис­ка да продължи да преследва мечтата си и да стане №1 на планетата.

Вчера от EBU пък обявиха, че отлагат със седмица реше­нието за организиране на сре­ща между Кубрат и Мариуш Вах. Първоначално това тряб­ваше да се случи вчера, но да­тата бе променена за 21 но­ември. Полякът е официален претендент за европейския пояс на Пулев и по правилник би трябвало двамата да се срещнат в началото на про­летта. Ако от лагера на Ко­брата откажат, то титла­та ще му бъде отнета.