Златко Живков: Хвърляме се здраво на Левски

"В Разград подкрепата за нас щеше да е по-голяма, можем да спрем сините"

Златко Живков: Хвърляме се здраво на Левски

В неделя последният Монта­на приема Левски с надеждата да нанесе първа загуба на сините. Двубоят обаче няма да е на стадион "Огоста", а в Ло­веч, което според кмета на гра­да Златко Живков е в ущърб за тима от Северозападна Бълга­рия. За това и за шансовете на Монтана да спре сините градоначалникът отговори на въпро­сите на "Тема Спорт".

Г-н Живков, ще успее ли най-на­края Монтана да победи Левски ка­то домакин за първенство?
- Монтана е побеждавал Левски ка­то домакин, но за купата. Това сега не го приемем за домакинство. Двубо­ят е в Ловеч. Но въпреки това само ние можем да спрем Левски, като гле­дам как вървят работите. В първия мач направихме "хикс" на Терена". Единствени им взехме точки в София. Ние сме в ситуация, в която трябва да събираме точки и нямаме срещи, които да си ги избираме. При всички случаи се хвърляме здраво за успех на този стадион, на който ужким сме домакини. Това е истината - едно към едно.

Можеше ли да приемете Левски в Разград, както го направихте срещу Лудогорец за Купата на България? Имаше ли сега такъв вариант?
- Не. На този етап ще домакин­стваме в Ловеч. Не може да сменяме. Въпреки че като не сме в Монтана, на мен ми е все едно къде ще приема­ме съперниците си. Това са огромни разходи за клуба. Неприятна история. Но пък в Раз­град подкрепата за нас щеше да е по-голяма. И не само в Разград. Мисля, че и на "Българска армия", ако домакин­ствахме, щеше да е така.

Очаквате ли стимулиране от дру­ги отбори?
- Най-големият стимул си остава това, че трябва да се движим в пакет с останалите, да не изоставаме. Сре­щу водещите отбори обикновено премиите са малко пo-завишени. Но няма нищо интересно на този етап. Има други, на които разчитат, че мо­гат да се справят. Нас очевидно не ни броят в тази група. Ще видим как ще бъде.

Ако не е клубна тайна, колко стру­ва на Монтана едно домакинство в Ловеч?
- Около 10 хиляди лева, с хотел, с ох­рана, със съдийство... Това е просто нещо "уникално". Но такава е картина­та. Ще продължим да стискаме зъби и да се мъчим. Това е положението.

Има ли индикации, че напролет не­щата ще се оправят и Монтана ще домакинства на стадион "Огоста"?
- Уж имаше. Имахме разговори, има­ше обещания, че и ние сме град в тази държава като другите и подобно на тях ще бъдем подкрепени. Както Гор­на Оряховица, както Русе, както Чер­но море... всички без нас и Славия. Ние не сме по-различни от другите отбо­ри и не виждам къде и в какво е разли­ката. Имаме нормални очаквания. Ако стане - стане, ако ли не - ще трябва да се справяме сами, както винаги. Какво да кажа повече. Настройваме се за здрав мач с Левски. Мисля, че показах­ме и разбихме всякакви слухове за сре­щите ни с Левски. Както виждате, те имат изключителна серия - без загуба са. Естествено е, че са фаворити, ще имат много фенове. Ние на практика играем мачовете си без публика. Има много малко хора, които пътуват от Монтана до Ловеч и обратно за сре­щите ни. Не може да разчитаме на тази подкрепа. Но това е картината. В оставащите шест мача до средата на декември ще гоним точки срещу всички отбори, без изключение. Това важи особено и за мача с Левски.

Способен ли е Монтана да нанесе първа загуба на Левски?
- Играят последния срещу първия... не зная дали ще го направим, но ще се хвърлим и ще се държим достойно. Ис­крено се надявам да е така.

Левски подобно на вас също смени треньора. Какво може да кажете за ситуацията при сините?
- Към днешна дата Левски не ми се вижда много убедителен. Отборът побеждава, но не убеждава.

При Люпко Петрович сякаш бяха малко по-убедителни?
- Взеха 4-5 победи на ръба, с късмет, с дузпи и не зная още какво. Много пъ­ти се измъкнаха на ръба. Да, наистина при него отборът играеше по-убеди­телно, трябва да сме коректни. Но виждате каква е ситуацията, неслу­чайно на „Герена" няма никой. Няма такъв анахронизъм да нямаш загуба ця­ла есен, да печелиш наред, само с ня­колко "хикса", и стадионът ти да е празен. Един мач имат с ЦСКА на "Васил Левски", който е посетен малко по­вече. Всичко останало е позорно за тим като Левски. Разбира се, за това не са виновни футболистите. За това продължавам да смятам, че българско­то първенство е Лудогорец и всички останали. Там картината е по-различ­на и е логично да е така с оглед бюдже­та, организацията и успехите.

Виктор Попов: Черно море беше детската ми мечта, готов съм за трансфер

Крайният бранител иска да продължи кариерата си в чужбина

Стипич: Ние сме голям клуб, трябват ни нападатели

Треньорът на ЦСКА коментира успеха над Крумовград и отстраняването на Де Нойер

Стамен Белчев: Юношите още нямат ниво да играят за ЦСКА

„Нужно е търпение“

Херо: България не е далеч от нивото на Евро 2024

Димитър Димитров посочи своите фаворити в Германия, очаква приятна изненада от Дания

Керкез: Марибор е фаворит (ВИДЕО)

"Ние ще се подготвим и имаме своите шансове", коментира жребия треньорът на Ботев (Пд)

Любо Ганев: Успяхме да въведем правила, които всички да ги спазват

„Целта бе да се обиграят възможно най-много млади състезателки“

Любо Пенев: Разбрах се бързо с Крушарски (ВИДЕО)

Локо (Пд) представи новия си треньор и щаба му

Спалети: Трябва да движим топката по-бързо

"Искам по-зла и агресивна Италия"

Ангел Червенков: Мислех, че ЦСКА ще вземе българин за треньор

Той останал изненадан от пристигането на Томислав Стипич

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки