Сензациите в пресата: Скаутската мисия на Чиликов в Бразилия пред провал

Ераносян изкушава треньора на вратарите в Лудогорец, НСО пази шефа на УЕФА в София

Сензациите в пресата: Скаутската мисия на Чиликов в Бразилия пред провал

Сензациите в родната спортна преса на 17 ноември, четвъртък, 2016 година:

Тема спорт: Пропада пътуване на Чиликов в Бразилия

Планираната скаутска ми­сия на Левски в Бразилия е пред провал, разбра "Тема Спорт". До латиноамерикан­ската страна трябваше да пътува главният скаут Георги Чиликов. Визитата му там обаче може и да не се осъще­стви. Сините имаха намере­ния да гледат предложени им играчи от местния пазар. Те дори влязоха в контакт с ня­кои мениджърски агенции. На стадион "Георги Аспарухов" дори пристигна легендарният защитник на селесао и Рома Алдаир. Той също се ангажира да предлага футболисти на Левски.

Първенствата в Бразилия обаче са на път да приключат - Серия А финишира през пър­вата седмица на месец декем­ври. Серия Б пък ще върви до края на настоящия месец. Така почти сигурно от Левски няма да могат да наблюдават на живо предложен им играч от тази страна. А това озна­чава, че клубът няма и да привлича местни играчи - от „Герена" се заканиха, че тази селекция ще бъде само от играчи, които са наблюдавани лично поне веднъж от Георги Чиликов.

Бившият централен напа­дател на столичани, който замени на този пост Андрей Желязков, бе в няколко държа­ви да гледа футболисти. Чили­ков наблюдава срещи от шведското и норвежкото първенство. От първото на­беляза двама играчи. Единият е централният нападател на Сундсвал Стефан Силва. Той е роден на 11 март 1990 година в Стокхолм, висок е 182 сан­тиметра, тежи 76 килограма. През настоящата кампания е вкарал 7 гола в 30 мача, в кои­то е твърд титуляр. Тимът му финишира на 13-о място в първенството. Проблем за Левски е, че клубът му иска около 200 хиляди евро за пра­вата му.

Чиликов хареса и лявото крило - 24-годишния Джонатан Ринг, чийто дого­вор с Калмар изтича на Нова година. През тази кампания има 28 шампионатни двубоя, в които е реализирал 5 гола.

Георги бе и в Португалия. Той обаче посочи, че е много малко вероятно сините да привлекат играчи от Иберий­ския полуостров през зимата. Причината била, че футболи­стите, от които Левски се е интересувал, са били прекале­но скъпи.

Спортно-техническият щаб на „Герена" все още не е напълно наясно със средства­та, с които ще разполага за зимна селекция. Затова и по­вечето предложени и гледани от Левски футболисти са свободни агенти. Другите пък са били такива, чиито договори с клубовете им изтичат след половин или най-много една година.

Меридиан мач: Ераносян отмъква треньор от шампионите

Старши треньорът на Локо (Пд) Еду­ард Ераносян е набелязал реше­ние на проблемите си около вратарския пост. То се състои в отмъкването на треньор от шампиона Лудогорец, научи „Меридиан Мач".

Тимът от парк Лаута се нуждае от специа­лист, който да готви вратарите, защото в мо­мента в клуба няма та­къв. Това принуждава Едо да възлага тези функции на един от вра­тарите си - Илко Пиргов, което малко или много не е сериозно. Именно заради това Ераносян иска да вземе в Локо Любомир Шей­танов, както към днеш­на дата тренира Владо Стоянов и компания в Разград. Двамата рабо­тиха заедно в шампион­ския сезон на „черно-белите" и по време на краткия престой на Едо при разградчани мина­лата година.

Ясно е, че Локо (Пд) не може да извади по-голяма заплата от тази, която Шейтанов взима в Разград. Ераносян обаче се надява, че приятелството му със специалиста по врата­рите ще помогне и той ще акостира на „Лаута". Отделно от това тре­ньорът на Локо (Пд) мо­же да увеличи щаба си и с нови помощници.

Всичко ще стане ясно след 1 януари, когато в клуба ще се взимат важни решения около селекцията и спортно-техническия щаб. Засега единствен по­мощник на Ераносян е Христо Колев-Бащата. Двамата са в отлични взаимоотношения.

Меридиан мач: НСО пази боса на УЕФА в София

Националната служба за ох­рана ще пази президента на УЕФА Александър Чеферин по време на визитата му в София. Слове­нецът, който прис­тигна у нас снощи, е най-важният гост за официалното от­криване на новата база на национали­те в Бояна.

Екипи на НСО посрещна­ха Чеферин още на летището и го ес­кортираха до хотел „Маринела", където той и останалите специални гости на БФС отсед­наха. На вечерята, дадена от Борислав Михайлов, присъст­ва и заместник из­пълнителният ди­ректор на ФИФА Звонимир Бобан, който също дойде у нас заради новата база. Тя бе финан­сирана именно по проекти на двете футболни организации. Другият предс­тавител на ФИФА у нас е Анатолий Волк.

Церемонията в Бояна ще уважат още вицепрезидентът и член на Из­пълкома на УЕФА Григорий Суркис, членът на Изпълко­ма Ави Лузон, началникът на кабине­та на президента на УЕФА Лука Зайц, както и визепрезидентът на украинс­ката централа Ва­дим Костюченко.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки