Развълнуваният Боби Михайлов: От 20 години не са ме хвалили толкова (ВИДЕО+СНИМКИ)

Изключително горд съм с тази база! Сбъднах мечта и като ръководител, заяви президентът на БФС

Развълнуваният Боби Михайлов: От 20 години не са ме хвалили толкова (ВИДЕО+СНИМКИ)
„Не бях чул последните 20 години да се кажат толкова хубави неща за мен след 1994 г., но е интересно да ги чуе човек.”
 
Това заяви президентът на БФС Борислав Михайлов след хвалбите по негов адрес отстрана на новия президент на УЕФА Александър Чеферин и заместник-генералния секретар на ФИФА Звонимир Бобан при откриването на новата база на националния отбор в „Бояна”.
 
Стойността на съоръжението е 10 млн. евро. От тази сума 9,5 млн. евро идват по проекти на ФИФА и УЕФА, а останалите 500 000 - от бюджета на БФС.

 
„Искам да благодаря на министър-председателя г-н Борисов за тази прекрасна земя, която той предостави на БФС, за да се получи това нещо. Да благодаря на Уефа, че даде над 90% от парите. ФИФА направи останалото – за залата по програма „Гол”. Искам да благодаря и на моето семейство, че ме изтърпя последните 6 години. Искам да благодаря и на моите колеги от Изпълкома, на цялата администрация на БФС, че също ме изтърпяха. Няма повече да говоря, наистина съм много развълнуван. Нека да ни е честита новата база!”, каза той в приветственото си слово.

 
След церемонията, в която преряза лентата и даде старт на демонстративен мач между млади таланти, застана пред камерите и микрофоните. 53-годишният Михайлов не скри, че това е сбъдната мечта за него.
 
„Това е сбъдната голяма мечта за мен и за много поколения футболисти, за президенти преди мен. Едната мечта я сбъднах с моите колеги с медала от Световното през 1994 г., сега като ръководител успях да направя тази фантастична база, за което съм изключително горд. Не е случайна датата 17 ноември. Тя е в  чест на Емо Костадинов.”

 
„Хората от УЕФА и ФИФА бяха много впечатлени от това, което сме направили. Те осигуряват финансите, но не винаги се получават нещата така, както трябва. А тук са се получили.”
 
„Бих искал тази база да има ефект върху националния отбор още утре. Тази седмица беше добра за българския футбол - 19-годишните се класираха, победата над Беларус, днес тази база. Да се надявам, че ще се получат нещата.”


 
Запитан какви са следващите проекти, с които ще се захване, Михайлов отвърна:
 
„Искам да си почина малко от това, което правя 6 години. Това са 6 години от моя живот, в които се занимавах всеки ден с това нещо.”


 
„Имаме много добри отношения с УЕФА и ФИФА. Имаме над 40 международни съдии, 7-8 човека в УЕФА. Инфантино ще има специална визита в България.”
 

„Нов национален стадион? Трябваше да питате министъра. Това е база на федерацията. 100% финансирана от Европа и пари на БФС. Дотук ми стигат силите. Аз съм осигурил почти всички проекти. Към момента няма други”, завърши с облекчение президентът на БФС.  

Официално: Хебър представи още две нови попълнения

Вижте и кои са те

Трансферен удар! Добруджа привлече Румен Руменов от Спартак (Варна)

Добричлии направиха голяма бомба

Дунав победи Лудогорец II след обрат в контрола

Русенци спечелиха с 2:1, след като преди това губеха в резултата

Иван Василев си тръгва от Локомотив (София)

Той е успял да намери човек на когото да продаде клуба

Черноморец (Бургас) смачка дубъла си в приятелски мач

Тимът постигна успех с 10:2

Новият вратар на Левски проведе първа тренировка с тима

Матей Маркович вече се готви с отбора

Лудогорец се прибира в неделя

В събота е последната контрола на шампионите на австрийска земя

Пирин с първа победа в контролите

След 3:1 над дубъла на ЦСКА 1948

Любо Пенев.започна с победа в Локо (Пд)

„Черно-белите“ с 3:1 над Струмска слава в първата си контрола

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки