Лечков: Трябва ни нов национален стадион (ВИДЕО)

Няма по-лесно време от сега да станеш изявен спортист, но младите нямат желание, смята вицепрезидентът на БФС

Лечков: Трябва ни нов национален стадион (ВИДЕО)

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков смята, че след новата модерна база в Боян, българският футбол се нуждае от чисто нов национален стадион.

„За мен всичко е политика. Щом дишаме въздуха в България, всичко е политика. Трябва да подкрепяме идеята да имаме един модерен стадион. И ние трябва да имаме един стадион, сертифициран към съвременните изисквания. Не само за футбола, трябва ни многофункционален стадион”, посочи Лечков пред репортер на Novsport.com.

Бившият кмет на Сливен смята, че сега е най-лесното време за един млад футболист да стане голяма звезда. Според него БФС прави всичко възможно да осигури оптимални условия на младите, но те нямат желание да стават големи играчи.



„Аз съм след президента в процеса. Бях сигурен, че ще се случи. Най-важното е, че е готово. Факт е, да се наслаждаваме, да се наслаждават всички националния гарнитури. По-добро от това и на това място в София не може да бъде. Направихме първата стъпка. Радвам се, че има и резултати. До 19 години се класираха момчетата. Надяваме се в следващата фаза също да се проявят. Това е правилният път за мен. От тук нататък искам да бъда правилно разбран. Често съм критикуван, че казвам това, което мисля. Което сме могли като ръководство, сме направили. Сега вече зависи от момчетата да се развиват. Ако няма себераздване и работа индивидуална... на терена играят само футболистите. Все по-малко деца имат старанието и желанието да израстват. Няма по-лесно време от сега да станеш изявен спортист. Сега много по-лесно би могъл някой да стане изявен, голям спортист. Съвременните технологии им взимат вниманието, родителите знаят проблеми с лаптопи, телефони, странични занимания”, смята Лечков.

Той счита, че е нужно да има децентрализация, за да се строят повече игрища и терени в цялата страна.

„Трябва да има децентрализация, повече финанси в общините, за да може общините да правят повече игрища. Сега това е направено с пари на европейките данъкоплатци. Ние навремето не сме имали такива бази и нямате основание да се срамувате от нас”.

Официално: Хебър представи още две нови попълнения

Вижте и кои са те

Трансферен удар! Добруджа привлече Румен Руменов от Спартак (Варна)

Добричлии направиха голяма бомба

Дунав победи Лудогорец II след обрат в контрола

Русенци спечелиха с 2:1, след като преди това губеха в резултата

Иван Василев си тръгва от Локомотив (София)

Той е успял да намери човек на когото да продаде клуба

Черноморец (Бургас) смачка дубъла си в приятелски мач

Тимът постигна успех с 10:2

Новият вратар на Левски проведе първа тренировка с тима

Матей Маркович вече се готви с отбора

Лудогорец се прибира в неделя

В събота е последната контрола на шампионите на австрийска земя

Пирин с първа победа в контролите

След 3:1 над дубъла на ЦСКА 1948

Любо Пенев.започна с победа в Локо (Пд)

„Черно-белите“ с 3:1 над Струмска слава в първата си контрола

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки