Клоп за Коутиньо: Ако има клуб, който може да плаща двойно спрямо нас, ще го отведа лично там

"Нашата работа е да направим така, че никой да не иска да напуска Ливърпул"

Клоп за Коутиньо: Ако има клуб, който може да плаща двойно спрямо нас, ще го отведа лично там

Юрген Клоп вярва, че бъдещето на Филипе Коутиньо е в Ливърпул, въпреки големия интерес от страна на испанските грандове Барселона и Реал Мадрид. Появиха се дори информации, че Неймар навива сънародника си да заиграе на "Ноу Камп".

„Моето мнение е, че той пасва наистина добре тук. Всички се надяваме и мислим, че неговото бъдеще е тук в Ливърпул. Всички забравят за Фил, че той е още много млад. На 24 той има дълъг път да извърви и може много да подобрява играта си. Сега е в такава възраст, когато качествата се смесват с опита и му дават повече постоянство. Със съотборниците до него той става все по-добър. Той едва сега започва възхода си”, заяви Клоп на пресконференция.

Ливърпул прави най-добрия си старт на сезона във Висшата лига от сезон 2008/09 насам с 26 точки и 30 отбелязани попадения в 11 срещи. В събота мърсисайдци гостуват на Саутхемптън.

Клоп не е притеснен, че ще идват оферти от най-богатите клубове на Европа към негови играчи.

„Не всичко е пари в края на краищата. Ако има клуб, който може да плаща двойно спрямо нас, ще отведа играча лично там. Кой съм аз да казвам „Не, не мисли за семейство, деца, внуци и такива неща”. Но не зная много клубове в света, които могат да плащат толкова. Трябва да създадем такава атмосфера във и около клуба, че никой да не иска да си тръгва. В момента не съм притеснен от нищо. На играчите им харесва да са тук. Нашата работа е да продължи да им харесва”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки