Сензациите в пресата: Йорданеску поиска Стойчо Стоилов да не стъпва в съблекалнята

Тасевски е резервен вариант пред Левски, руснаци отмъкват Де Ноойер, "сините" готови да пуснат 17-годишен юноша срещу Монтана

Сензациите в пресата: Йорданеску поиска Стойчо Стоилов да не стъпва в съблекалнята

Сензациите в родната спортна преса на 18 ноември, петък, 2016 година:

Меридиан мач: Йорданеску поиска Стойчо Стоилов да не влиза в съблекалнята

Треньорът на ЦСКА-София Еди Иорданеску е поискал от част от шефовете на клуба да издействат забра­на директора Стой­чо Стоилов да влиза в съблекалнята, нау­чи „Меридиан Мач".

Румънският специалист стигнал до не­обичайната молба, заради екшъна след загубата от Лудогорец в Разг­рад с 1:2. Тогава Стоилов нахлул в съблекалнята и се разкрещял на Йорданеску пред целия отбор. Той го нахо­кал както за избра­ната тактика в мача, така и за смените. „Дока то не покажеш, че си треньор, ще слушаш каквото ти казвам аз", викал на Йорда­неску, който мълчал като първокласник пред черната дъска.

Синът на румънска­та легенда Ангел Йорданеску не искал Стоилов да уронва престижа му пред играчите и за това се надявал да издейства подобна „ограничителна за­повед" от шефа на ЦСКА-София Гриша Ганчев. Стоилов обаче е най-довереният човек на Ган­чев в клуба и развръзката за Иорда­неску едва ли ще е успешна.

Другите началници на „Ар­мията" в лицето на Пламен Марков, Милко Георгиев нямат подобни позиции пред собствени­ка. Преди 5 години тогавашният тре­ньор на Литекс Любо Пенев пък бе по­искал забрана Стой­чо Стоилов да при­съства на трениров­ките на тима.


Меридиан мач: Тасевски остава резерва в селекцията на Левски

Македонският халф Дарко Тасевски най-вероятно ще се размине със зав­ръщане в Левски. Макар много от феновете да изра­зиха мнение, че ис­кат той да облече отново синята фла­нелка, спортно-тех­ническият щаб на този етап предпо­чита да се концент­рира върху други варианти в селекцията. Тасевски игра много силно в Левски и бе люби­мец на феновете, но вече е в сравни­телно сериозна футболна възраст - 32 години. Освен това, на позицията му могат да играят както Антонио Аниете, така и го­лемият талант Бо­жидар Краев, а и Мехди Бурабия.

Затова на „Гере­на" ще пробват първо футболисти­те, които са набе­лязани от главния скаут Георги Чили-ков. Той обаче раз­кри, че някои от тях просто не искат да играят в Бълга­рия. Ако Левски получи много откази и не успее да привлече набеляза­ните футболист, тогава може и да се стигне до разговор с Тасевски.

Той обаче със сигур­ност ще бъде ре­зервен вариант, ма­кар че ще излезе без пари на „сини­те", след като от януари напуска Тайланд и ще остане без отбор.

7 дни спорт: Руснаци отмъкват халф на Левски

Левски може да остане без един от най-постоянните си играчи през сезона. Става въпрос за халфа Джереми де Ноойер, който има 45 мача и 1 гол със синята фланелка. Към 24-годишния национал на Кюрасао има сериозен интерес от Русия, научи "7 дни спорт".

Човек от мениджърските среди разкри, че Де Ноойер скоро може да не е футболист на "сините". Интересът е от клуб от руската Висша лига. Въпросният тим се намира в долната половина на таблицата, но готви селекция, с която да се изкачи нагоре в класирането. Според запознати от братушките са готови да броят между 20 и 30 хиляди долара месечна заплата на родения в Холандия футболист. На Герена заплатата му е около 8 хиляди евро без бонусите.

Джереми пристигна в Левски през миналото лято, докато треньор беше Стойчо Стоев. Националът на Кюрасао подписа договор за две години и в края на този сезон ще е свободен агент. След Нова година Де Ноойер свободно може да преговаря с всеки един клуб. Поради тази причина много е вероятно от ръководството на Левски съвсем скоро да започнат разговори с него за нов договор. Така, дори и да има оферта от Русия, "сините" ще изкарат пари от сделката.

Другият вариант, за който се говори, е руснаците да извадят скромна сума, с която да компенсират Левски, и да отмъкнат Де Ноойер още на 1 януари. Проблемът с договори идва на дневен ред в Левски, тъй като има и други играчи, чиито контракти изтичат в края на сезона.


Тема спорт: Сините пробват състав с Юруков за Монтана

Юношата на Левски Илия Юруков е с големи шансове да стартира сред титуляр­ните 11 срещу последния в класирането Монтана в не­деля. Атакуващият 17-годишен полузащитник направи силно първо полувреме в кон­тролата срещу Септември и успя да хване окото на феновете на Левски. Той игра ре­дом до Роман Прохазка в цен­търа на терена и се понрави с изявите си.

Открива се ре­ална възможност Юруков да направи своя официален деб­ют за сините, защото Елин Топузаков разполага с един здрав опорен халф в лицето на Джереми Де Ноойер. Ро­ман Прохазка е наказан за ма­ча в неделя, а Мехди Бурабия страдаше  от  контузия  и треньорският щаб може да не рискува с французина. Съ­ществува и вариант Божи­дар Краев да заиграе до холандеца, но в предишните мачове се видя, че той е по­вече полезен в по-предни по­зиции.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки