Капитанът на Мура: Бюджетът на ЦСКА е 10 млн. евро, а нашият - 300-400 хил.

В София ще има 20-30 хил. души, които ще ги подкрепят, дано младите издържат, пожела си Фабиан Чипот

Капитанът на Мура: Бюджетът на ЦСКА е 10 млн. евро, а нашият - 300-400 хил.
Капитанът на Мура Фабиан Чипот заяви, че ЦСКА остава фаворит преди реванша между двата тима от втория квалификационен кръг на Лига Европа в София. Той очаква, че „армейците” ще бъдат подкрепяни на Националния стадион „Васил Левски” „от 20 000 или 30 000 души” и се опасява, че българската публика може да окаже сериозен натиск на по-младите му съотборници, които да не издържат на напрежението.
 
„Ще видим какъв натиск ще има за нашите млади играчи”, каза Чипот пред местното издание „Дневник”. „Това ще бъде ново преживяване за тях. Вече постигнахме благоприятен резултат в Лендава и сме спокойни за София.”
 
Според него ЦСКА ги е подценил и поради тази причина „червените” са били с резерва по-малко. Всъщност за този квалификационен кръг „армейците” имат картотекирани 20 играчи, от които трима вратари, а останалите 17 са полеви състезатели. Но двама са контузени - Костадин Стоянов и Николай Дюлгеров. Килиън Шеридън пък е с червен картон от първата среща и в крайна сметка ЦСКА остава с точно 14 полеви футболисти за реванша в София и отново ще бъде с резерва по-малко. От състава на Мура пък ще отсъства Хорват, който също получи червен картон в първата среща.
 
Чипот, който е защитник, е притеснен, че скамейката на Мура се състои от тийнейджъри. „Проблемът е, че спортният директор не е в състояние да докара нови играчи. Ако погледнете към пейката, виждате тийнейджъри, които се нуждаят от известно време, за да узреят. Шампионатът вече започна. Надявам се, че няма да има контузии”, каза той.
 

Според него бюджетът на ЦСКА е 10 млн. евро годишно, докато този на Мура е 300 000 или 400 000 евро. „При нас никой не може да има по-добър договор от 1500 евро.”   

Утре Мура играе срещу Горица в мач от словенското първенство преди да гостува на ЦСКА на 26 юли. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки