Тухел: Изстрадахме победата над Байерн

"Имахме проблеми в началото на мача"

Тухел: Изстрадахме победата над Байерн

Старши треньорът на Борусия Дортмунд Томас Тухел бе много доволен след победата с 1:0 над Байерн Мюнхен, която бе първа за него над баварците като наставник на "жълто-черните".

"Страдахме много, за да постигнем тази победа, но знаехме, че ще бъде така още от самото начало", заяви Тухел, който заложи на система с двама централни нападатели в лицето на Адриан Рамос и Пиер-Емерик Обамеянг.

"Когато искаш да се сбиеш с отбор като Байерн, трябва да приемеш, че няма как да излезеш от боя без насинено око. Важното обаче е да понесеш ударите и да останеш прав", каза още Тухел. "През първото полувреме играхме на много висока скорост. Идеята беше да не се бавим в предни позиции, затова и заложих на трима атакуващи играчи в лицето на Обамеянг, Рамос и Марио Гьотце. Преди мача си говорихме с играчите, че не трябва да се предаваме и че трябва да използваме всяка възможност, която ни се открие. Днес изиграхме страхотен мач", каза треньорът на Борусия. За разлика от Тухел, колегата му начело на Байерн Карло Анчелоти определено бе разочарован от първата загуба в първенството, която претърпя тимът му.

"Имахме проблеми в началото на мача. Оставяхме прекалено много празни пространства в защита, а при гола им определено не стояхме добре в отбрана. След това заиграхме по-добре, контролирахме мача и имахме шансове. Доволен съм от начина, по който играхме, защото Борусия е много силен съперник, но няма как да бъда доволен от резултата. Тъжни сме, защото днес загубихме много важен мач", заяви Анчелоти. Загубата остави Байерн на второ място в класирането с 24 точки - три по-малко от водача РБ Лайпциг и три повече от третия Борусия Дортмунд.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки