Достойно представяне за България на световното по таекуондо в Канада

Луиза Захариева се класира на 9-то място на Световното първенство за юноши и девойки

Достойно представяне за България на световното по таекуондо в Канада

Като достойно можем да определим представянето на България на световното по таекуондо WTF в канадския град Бърнаби. Там родните таекуондисти се изправиха срещу държави с многомилионен бюджет в евро, и въпреки, че не спечелихме медал можем смело да кажем, че оставихме добро име. Участие взеха над 102 страни от цял свят.

Луиза Захариева се класира на 9-то място на Световното първенство за юноши и девойки. Дупничанката победи индийка в първия кръг, във втория холандка, но на осминафинала се изправи срещу състезателка от Тайпей, която победи българката и в последствие стана световна шампионка в категорията, което отреди 9-то място на Луиза.

Динамична първа среща изигра Ванеса Маркова (-49 кг.) срещу италианка, битка изпълнена с напрежение и съдийски грешки, които за малко щяха да отнемат победата от българката, но съобразителността на треньора й - Ангел Кирчев попречи това да се случи, така Ванеса победи в първата си среща. Във втория мач Маркова срещна национална състезателка от Непал. За съжаление с удар в главата, нанесен в последната секунда от непалката нашата състезателка загуби.

Мартин Гърков надделя над национал от Бахрейн в първия кръг, но загуби от Иран във втория. Иранецът достигна до полуфинала, но го загуби от Азербайджан. Ивона Цинцарска беше изтеглена в първия кръг, във втория излезе срещу състезателка от Ливан, българката взе срещата си и продължи напред срещу шведка, която за съжаление победи националката ни. Шведската състезателка се класира на второ място в категорията. Митко Джорджев загуби първата си среща от китаец, с което приключи участието на българският национален отбора на Световното първенство в Канада.

Председателят на БФТ Слави Бинев, който бе неизменно до родните състезатели имаше редица важни срещи с шефовете на световното таекуондо. Той присъства на 27-ото общо събрание на Световната Федерация -WTF. Бинев взе активно участие в събитието, по покана на световната федерация и бе представен лично от президента на WTF - Д-р. Чо, като председател на БФТ – WTF и член на Еропейския таекуондо съюз.

За 40 секунди: Българин стана еврошампион по бокс за юноши

Янко Илиев прати на 2 пъти съперника си на пода във финала за по-малко от минута

Олимпийски медалист е първият шампион на България по плажна борба

Вижте подробности

Усик оваканти титлата на Международната боксова федерация

Това е моят подарък за вас на 21 септември, обяви украинецът

Фюри към Усик: Ще се видим през декември

„Ще трябва да го нокаутирам, защото не мога да спечеля със съдийско решение"

Пет медала за България от Европейското клубно по таекуондо

Вижте подробности

Завърши Европейското по джудо за полицаи, Румъния е на първо място

Вижте подробности

Фюри: Усик, идвам за теб!

Британецът е мотивиран да стане абсолютен световен шампион

150 джудисти участват на Европейско първенство за полицаи в София

Схватките са в зала "София"

Титла и четири бронзови медала за България на Европейското първенство по джудо за полицаи

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки