ЦСКА търси реванш срещу Верея с помилвания си капитан

Не е ясно дали Галчев отново ще сложи лентата, но той почти сигурно ще е титуляр

ЦСКА търси реванш срещу Верея с помилвания си капитан

Халфът Борис Галчев не само се връща в групата на ЦСКА, но и почти сигурно ще бъде титуляр срещу Верея днес от 17:45 часа на "Армията".

33-годишният ветеран има доста високи шансове да започне от първата минута. Той най-вероятно ще замени Давид Симао на позицията зад нападателя, като треньорът Едуард Йорданеску планира отново да заложи на схема 4-2-3-1.

Румънецът е останал доволен от влагането на 33-годишния халф в тренировките през седмицата, а и лично е настоял за неговото помилване пред управата на ЦСКА. Той се е аргументирал с контузията на Руй Педро и слабата форма на Симао. Всичко това говори, че Йорданеску възнамерява да използва Галчев от първата минута.

В такъв случай Рубен Пинто и Петрус Бумал ще действат като вътрешни халфове. Атаката пък най-вероятно ще бъде водена за пореден път от Густаво Кулма. Опции за поста са също Милчо Ангелов и Преслав Йорданов.

Любопитно е кой ще стартира с капитанската лента. Не е изключено Галчев отново да я сложи, като това е било обсъждано вчера вечерта от ръководството. Другата опция е отборът отново да бъде изведен от Божидар Чорбаджийски. Преди Галчев да бъде наказан от клуба за 2 месеца, той беше първи капитан, а 21-годишният бранител бе негов заместник.

В защитата не се очакват промени, като Александър Дюлгеров почти сигурно ще запази мястото си като партньор на Божидар Чорбаджийски за сметка на Рафаел Перес. Групата за мача е от 20 играчи, като от окончателния списък се очертава да отпаднат Кристиян Малинов и Лазар Марин.

В състава на Верея няма нови кадрови проблеми с изключение на вече известното наказание на Илия Мунин. Заралии ще използват няколко бивши кадри на ЦСКА като титуляри, а целият треньорски щаб също е играл за армейците - Александър Томаш, Тодор Кючуков и Костадин Мирчев. Бивши футболисти на ЦСКА са вратарят Иван Караджов, централният защитник Владимир Зафиров, десният бек Здравко Илиев и крилото Момчил Цветанов. В състава се очаква да се завърне като титуляр Елиаш да Силва.

Верея шокира армейците по-рано през есента, след като ги победи с 1:0 у дома след гол на Амаду Сукуна.

Мачът стартира в 17:45 часа и ще бъде излъчван от Диема спорт 2, а по традиция Novsport.com ще го проследи на живо посредством чат-коментар на всички интересни моменти. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки