Беласица надви Слившнишки герой в дербито на Югозападната трета лига

Александър Митушев вкара победния гол с глава след корнер

Беласица надви Слившнишки герой в дербито на Югозападната трета лига

Беласица надви Сливнишки герой с 1:0 в изключително оспорван мач от последния 17-ти есенен кръг. Въпреки загубата сливничани остават на върха в Югозападната трета лига с 39 точки, а Беласица е на 3-о място с 34 и мач по-малко. Петричани могат и да се доближат още до лидера, ако в сряда спечелят домакинството си срещу Рилски спортист (Самоков).

И двата отбора се стремяха към победата и често това рефлектираше върху качеството на играта. Главният съдия Волен Чинков ръководи този двубой с доста оспорвани нарушения и с това предизвикваше присъстващите на стадиона в Коларово. 

През първата част на мача отборът на домакините имаше повече голови ситуации, но ударите на Владимир Кабранов и Мартин Таушанов не бяха точни срещу вратата на гостуващия тим. Своите възможности за гол проиграха и Мариян Хаджиев и Краси Георгиев от отбора на гостите.

След почивката отборът на Беласица заигра на още по-високи обороти. В 51-ва минута след центриране от ъглов удар дълбоката резерва до момента Александър Митушев с глава през куп играчи изпрати топката в мрежата за 1:0. 

Това всъщност бе и венец добрата му игра след отличното му появяване в основния състав на Беласица. В 67-ма минута главният съдия показа втори жълт и червен картон на Весислав Иванов от гостите за това, че спря грубо устремилия се Мартин Таушанов, заради което Героя остана с човек по-малко до края на срещата. 

До края на този мача невероятни пропуски за отбора на Беласица направиха Владимир Кабранов на два пъти, и Мартин Таушанов. Непростими пропуски за отбора на Сливнишки герой направиха Александър Александров на два пъти, изскачайки очи в очи с вратаря на Беласица Благой Стоянов, и по веднъж Мариян Хаджиев и Ангел Маджиров.

След мача наставникът на Сливнишки герой Петър Малинов определи съдийството като безобразно, а победата на Беласица незаслужена, защото е постигната с пълната подкрепа на арбитрите.

Етър привлече Иван Коконов

Той е седмото ново попълнение на отбора това лято

Миньор (Пк) с нова победа в контролите

Вижте подробности

Локо ГО надви Янтра с 2:0 в контрола

Домакините вкараха две дузпи

Бившият халф на Черноморец (Бургас) Сайду Дембеле преговаря с клубове от efbet Лига и Втора лига

Той може да играе на всяка позиция в халфовата линия

Трансферен удар! Добруджа привлече Румен Руменов от Спартак (Варна)

Добричлии направиха голяма бомба

Дунав победи Лудогорец II след обрат в контрола

Русенци спечелиха с 2:1, след като преди това губеха в резултата

Официално: Янтра (Габрово) с 2 трансфера

Тимът от Габрово привлече минал през Твенте и си върна Христо Митев от Арда

Първо в NS: Етър с трансферен удар

"Болярите" гонят бързо завръщане в елита

Христо Митев се завърна в Янтра

Той премина в Берое през 2021-ва година, а впоследствие игра за Етър и Арда

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки