Камбуров: Ераносян ни вдъхна увереност да играем като равни с ЦСКА и Левски

За мен той е психолог, който умее да разговаря с футболистите поотделно

Камбуров: Ераносян ни вдъхна увереност да играем като равни с ЦСКА и Левски
Голмайсторът на Локомотив (Пловдив) Мартин Камбуров, въпреки напредналата си футболна възраст, продължава да е един от най-силните нападатели в България. В събота Камбуров отново се разписа във вратата на Левски за победата на "Герена" с 2:1. Камбуров сподели в предаването ни "Спортна треска", че силните игри на "черно-белите" срещу водещите отбори в Първа лига са благодарение на страши треньора Едуард Ераносян.
 
"Мисля, че тези победи са благодарение на новия ни треньор, който ни вдъхна увереност и кураж да играем като равни с ЦСКА и Левски. За мача с Ботев не е нужно някой да те мотивира", заяви нападателят.

За Ераносян:
"Тренировките не са много по-различни. Но той има негови изисквания и се стараем да ги изпълняваме. За мен той е психолог, който умее да разговаря с футболистите поотделно. Това много помага. А също така знае и как да ни говори преди мачовете."

За поредния си гол срещу Левски:
"Не деля съперниците. Еднакво ми е ценен всеки гол в "А" група. Просто срещу Левски ми се получават нещата и вкарвам голове."

За евентуалното подобряване на рекорда на Христо Бонев:
"Не се събуждам с идеята да подобря рекорда. По-важното е отборът да играе добре. Когато това става, със сигурност аз ще бележа."

За младия талант Ияд Хамуд:
"Със сигурност всички му даваме кураж, защото той наистина е доста малък - само на 15 години е. Той е талантлив и треньорите му имат доверие. Както казва Ераносян, всичко зависи от него. Но ние, по-опитните, винаги ще му помагаме."

Запитан дали Локомотив (Пловдив) може да влезе в първата шестица, голмайсторът отговори:
"На мен също ми се иска да влезем в шестицата. Но важното е да влезем с добра игра. Да покажем, че сме конкуретни на силните отбори. За наша радост показваме добра игра точно срещу тези отбори - Левски, ЦСКА и Лудогорец."

За това дали помага на старши треньора Едуард Ераносян.
"Разбира се, че Ераносян си взима решенията. Аз съм все още играч. Като капитан може да ме пита нещо, но той си взима еднолично решенията. Аз съм длъжен да изпълнявам задачите, които той ми поставя. Той сам си взима решенията за състав, за трансфери, но това е нормално. Футболистът трябва да бъде просто футболист."

Запитан дали Лудогорец има конкуренция в Първа лига, Камбуров сподели: "Лудогорец няма конкуренция. За мен обаче Лудогорец не пречи на българския футбол, а дърпа отборите напред."

За националния отбор:
"Времето ми в националния отбор вече е минало. Със сигурност във футбола няма стари и млади, има можещи и неможещи. Когато са ме викали, винаги съм се отзовавал. Не е важно обаче сега дали ще бъда повикан."
 

"Не виждам невероятна драма, че отборът ни не се е класирал на Европейско или Световно. Лошото е, че винаги се сравняват отборите с поколението от 1994 година. Това е голямото бреме. Не мисля, че драмата е голяма - това са футболистите и това са ни възможностите." 

Работна виза бави бразилец за Черно море

Вижте подробности

Официално: Юноша на Локо (София) подписа първи професионален договор

Ерик Манолков парафира с тима

Бившият халф на Черноморец (Бургас) Сайду Дембеле преговаря с клубове от efbet Лига и Втора лига

Той може да играе на всяка позиция в халфовата линия

Официално: Хебър представи още две нови попълнения

Вижте и кои са те

Трансферен удар! Добруджа привлече Румен Руменов от Спартак (Варна)

Добричлии направиха голяма бомба

Иван Василев си тръгва от Локомотив (София)

Той е успял да намери човек на когото да продаде клуба

Новият вратар на Левски проведе първа тренировка с тима

Матей Маркович вече се готви с отбора

OФИЦИАЛНО: Левски представи Матей Маркович

Договорът на вратаря е за следващите три сезона

Лудогорец, Левски и Черно море тръгват ударно в първенството

Вижте подробности

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки