Йорданеску подава оставка: Ще говоря със собствениците да прекратят договора по взаимно съгласие

"Българският футбол се нуждае от други рефери", каза на изпроводяк румънецът

Йорданеску подава оставка: Ще говоря със собствениците да прекратят договора по взаимно съгласие
Старши треньорът на ЦСКА-София Едуард Йорданеску призна, че подава оставка. Това се случи след равенството с Верея 1:1. Румънецът призна това и пред феновете, които го освиркаха, а после застана и пред камерата на телевизията:
 
„Искам да кажа няколко неща. Непрестанно трябва да отговарям на различни въпроси, имаше някои настроения на феновете срещу мен. Днес обаче е първият случай, в който аз искам да се извиня на феновете на ЦСКА. Ще говоря хронологично. Дойдох в не най-добрия момент за клуба, взех отбор, който нямаше толкова добри резултати и не играеше толкова добър футбол. Не дойдох за парите, а с желанието да работя. Имах оферти от Румъния, но държах да дойда в ЦСКА, защото е отбор с голяма история. Всички тези промени, които са се случили тук през лятото, не бях въвлечен в тях и това затруднява моята работа. Аз вярвам в тези футболисти, но те не са такива, които аз съм селектирал, моята философия е да играем атакуващ футбол. Имам своите принципи, когато правя селекция. Когато дойдох, с мен дойдоха още 3-4 футболиста, трябваше доста бързо да се ориентирам в обстановката. Но поех всички тези рискове, макар да знам какъв е манталитет на всички в клуба. Влагам цялата си енергия. Също така очаквам и зимата, когато ще имам  повече време да изкарам с футболистите, да контролирам цялата подготовка, но във футбола не винаги нещата се получават така, както искаш.”
 
„Искам да кажа още нещо – откакто поех работата, усещам един негативизъм към мен. Може би много хора не харесват факта, че млад румънец е начело на такъв голям клуб. Но много от нещата отвън не изглеждат така, както са вътре. Искам феновете да са зад клуба, а не зад мен. За тези три месеца имаше непрестанно спекулации, че има оферти към мен и това е истина. Но аз работих само а ЦСКА. Още в първия момент г-н Ганчев показа, че вярва в мен. И много важни хора бяха зад мен още от първия момент, когато поех работата. Но плановете не се случиха така, както на мен ми се искаше. Аз ще говоря със собствениците да прекратят договора по взаимно съгласие, защото ако аз го прекратя, ще дължа компенсация, те – също. Не бягам от отговорност. Но искам да дам шанс на клуба да има друг треньор, стига ръководството да го желае. Може би ще дойде друг треньор, който ще има по-голямо разбирателство с феновете и ще познава повече историята на клуба.” 
 
„В Румъния вече съм се доказал, искам да се доказвам и извън Румъния. Тук имам добри и лоши моменти. Ще бъда щастлив за всяка победа на ЦСКА за в бъдеще.” 
 
„За този мач - имахме над 20 шанса, стреляхме и в гредата. А те имаха само един шанс и ни вкараха гол. Казах им на почивката на моите футболисти, че трябва да се опитаме да вкараме втори гол, който да ни успокои. Но вие видяхте какво се случи. Днес може би имахме и липса на късмет, защото създадохме доста положения първото, а Верея вкара при единствения си удар. Аз се опитвам да вменя на моите футболисти, че трябва да играят атакуващ футбол, аз искам те да правят сериозна преса. Трудно е за мен да вляза в съблекалнята и да им кажа нещо.” 
 
„Искам и за реферите да кажа нещо. Тези 3 месеца доста говоря за съдиите и никой не ме чува. Днес на няколко пъти видяхме, че съдията не беше коректен – не ни даде дузпа първото… Българският футбол се нуждае от други рефери, не става дума за Йорданеску, а за развитието на българския футбол. Всеки мач имаме претенции, които са неуважени. Това не е наред, мисля, не е ОК. Високото темпо не се получава с непрекъснати прекъсвания на играта.” 
 
„Г-н Ганчев и всеки с него иска най-добрите условия за ЦСКА. Г-н Ганчев и цялото ръководство влага много енергия и страст с това, с което се занимава. С него аз винаги съм можел да разговарям и да споделя вижданията си за играта. Снего винаги съм говорил как ще изградим системата на игра и това, как ще изградим клуба. Надявам се, че човекът, който дойде след мен, ще постигне повече неща с ЦСКА”, каза Йорданеску. 

 

Ботев Пд взе двама нови

Вижте кои са те

Левски се поклони пред Гунди и Котков

Днес се навършват 53 години след трагедията на Витиня

Работна виза бави бразилец за Черно море

Вижте подробности

Славия победи Беласица с 1:0 в контрола

Победният гол за "белите" бе дело на Кристиан Балов в 67-ата минута

Дерменджиев: Швейцарците са най-близо като игра до Динамо Батуми

Наставникът на Лудогорец разкри, че отборът му ще играе контрола и в Разград

Станислав Генчев е притеснен, въпреки успеха над Септември (София)

"Има още много неща за изчистване", смята наставникът на Левски

Лудогорец продължава с победите след 4:1 над Университатя (ВИДЕО)

Разградчани са безгрешни в лятната си подготовка до момента

Левски отнесе Септември София с 5:0 (ВИДЕО)

"Сините" с впечатляващо представяне на "Герена"

Стипич: Очаквам нови играчи следващата седмица

"Няма как да не съм доволен", заяви треньорът на ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки