Министър Кралев награди с почетни медали на ММС европейските шампиони по ММА

"Резултатите Ви показват, че в Българската федерация по ММА се работи правилно"

Министър Кралев награди с почетни медали на ММС  европейските шампиони по ММА

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни медали на ММС на шампионите от Европейското първенство по ММА, което се проведе в Прага. България спечели 5 титли и общо 8 отличия в чешката столица. Със златни медали се окичиха Фердун Османов (70 кг), Николай Николов (77 кг), Даниел Галъбаров (120 кг), Атанас Свисов (+120 кг) и Александра Тончева (52 кг). Сребърен медал в категория до 84 килограма успя да извоюва Валери Атанасов, а с бронзови отличия останаха Ростислав Райчев (61 кг) и Тенчо Караенев (93 кг).

 

„Поздравявам Ви за постигнатия успех. Резултатите Ви показват, че в Българската федерация по ММА се работи правилно. Вашият атрактивен спорт е най-бързо развиващият се у нас като само за 2 години клубовете от 10 станаха 40 и има картотекирани около 800 състезатели. Изключително важна е работата с юношите и младежите, която трябва да бъде насочена основно към възпитание на любов към спорта, уважение към съперника и контрол на агресията извън спортните зали“, каза Красен Кралев.

 

Почетни медали от министъра получиха също президентът на Българската федерация по ММА Станислав Недков, старши треньорът на националния отбор Александър Чухрай и неговият помощник Димитър Димитров. 

 

„Без Вашата помощ и подкрепа тези шампиони нямаше да ги има. Благодаря Ви за доверието, което ни гласувахте преди 2 години, когато дадохте лиценз на федерацията. Това ни помогна да извадим спорта си от кръчмите и ъндърграунда и да дадем възможност на тези млади хора да се развиват и да постигат успехи“, заяви Недков. 

 

С 8-те спечелени отличия страната ни се нареди на второ място в отборното класиране на Европейското първенство след Швеция, която има само един сребърен медал повече. Скандинавската страна обаче участва с 14 състезатели, а ние с 9. През следващата година България ще бъде домакин на Европейското първенство по ММА, като Станислав Недков обяви, че целта е спечелването на отборната титла. 

Усик оваканти титлата на Международната боксова федерация

Това е моят подарък за вас на 21 септември, обяви украинецът

Фюри към Усик: Ще се видим през декември

„Ще трябва да го нокаутирам, защото не мога да спечеля със съдийско решение"

Пет медала за България от Европейското клубно по таекуондо

Вижте подробности

Завърши Европейското по джудо за полицаи, Румъния е на първо място

Вижте подробности

Фюри: Усик, идвам за теб!

Британецът е мотивиран да стане абсолютен световен шампион

150 джудисти участват на Европейско първенство за полицаи в София

Схватките са в зала "София"

Титла и четири бронзови медала за България на Европейското първенство по джудо за полицаи

Вижте подробности

Семен стана първи, Айк втори без борба в Будапеща

Нашите постигнаха целта си на турнира

Мнацаканян и Новиков излизат за злато в Будапеща

Финалите започват от 18 ч наше време

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки