Президентът на Шапекоензе: Всички бяхме като семейство, имахме мечта, но всичко рухна

Девет футболисти, останали извън групата за мача с Алетико Насионал, са в шок, фенове се събират на стадиона, за да се молят

Президентът на Шапекоензе: Всички бяхме като семейство, имахме мечта, но всичко рухна

„Това не беше просто един отбор, събран от футболисти, които проявяват уважение един към друг. Това беше едно семейство”.

 

Това са думите на президента на борда на директорите на Шапекоензе Плинио Данид де Нес след самолетната катастрофа в Колумбия, при която загинаха 77 души. Отборът пътуваше за първия си мач от финала за купа Судамерикана срещу Атлетико Насионал.

 

„На този полет имаше приятели, които са свързани още от деца. Всички бяхме щастливи заедно в клуба. Живеехме в хармония. Преди да се качат на самолета, момчетата ни обявиха, че отиват, за да осъществят една обща мечта. Но всичко рухна”, каза през сълзи президентът.

 

Девет футболисти, останали извън групата за двубоя, са в истински шок. Те все още не могат да проумеят какво се е случило.

 

Фенове на отбора се събират на клубния стадион, за да се молят за всички жертви, сред които е и бившият футболист на ЦСКА Филипе Машадо.

 

„Събрахме се на стадиона. Всички са добре дошли да почетат загиналите. Всички, които обичат Шапекоензе”, обяви вицепрезидентът Ивън Тоцо.

 

„Моля се за моите съотборници”, написа в Twitter Алехандро Мартинучио, който остана извън състава заради контузия.

 

„Просто не мога да повярвам какво се е случило”, сподели Демерсон пред местните репортери. Той е бил оставен извън групата без основателна причина.

 

„Не мога да повярвам, че това е истина”, каза друг от деветимата - Ненем.

 

Резервният вратар Марсело Боек не е пътувал, защото е получил почивка заради рождения си ден, разкри неговият агент. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки