След дузпи: „Тигрите” лишиха Рафа Бенитес от среща с любимия му Ливърпул (СНИМКИ)

Хъл Сити изравни моментално в продълженията за 1:1 и спечели дузпите срещу Нюкасъл с 3:1

След дузпи: „Тигрите” лишиха Рафа Бенитес от среща с любимия му Ливърпул (СНИМКИ)

С човек по-малко в продълженията Хъл Сити победи Нюкасъл след 1:1 за 120 минути и 3:1 при дузпите, за да се класира на полуфинал за Купата на Лигата. Така мениджърът на Нюкасъл Рафаел Бенитес няма да има възможността да се изправи срещу любимия си Ливърпул, който също стигна полуфиналите след 2:0 над Лийдс.

На стадиона на Хъл Сити в първите 70 минути двата отбора разочароваха и най-непретенциозните фенове с един-единствен удар в очертанията на двете врати.

Минута преди края на редовното време Диумерси Мбокани удари бранителя на гостите Джамал Ласелс с глава и бе изгонен с директен червен картон.

Продълженията започнаха с греда за „свраките” след удар на Ашраф Лазаар, като гостите опитваха да използват численото си предимство.

Мачът стана много по-жив и интересен и Нюкасъл поведе с гол на бившия играч на Хъл Сити Мо Диаме след пас на Дуайт Гейл в 98-ата минута.

Веднага след центъра „тигрите” се втурнаха напред, белгийският страж Матс Селс отрази изстрел, но бе безпомощен при добавката на Робърт Снодграс – 1:1 и два гола за две минути.

С 10 човека Хъл издържа и докара мача до дузпи, които се изпълняваха пред тяхната агитка, а феновете на Нюкасъл бяха на срещуположната трибуна.

Елдин Якупович спаси още първата дузпа на Джонджо Шелви, а Снодграс мощно направи 1:0 за Хъл Сити. Дуайт Гейл нацели напречната греда, а капитанът на домакините Майкъл Доусън наказа и тази грешка – 2:0. Кристиян Ацу най-сетне вкара дузпа за Нюкасъл, а Том Хъдълстоун имаше късмет да вкара през ръцете на вратаря за 3:1. Якупович хвана втора дузпа, този път на Йоан Гуфран, и сложи край на  мача след четвъртата дузпа за гостите, класирайки Хъл Сити на полуфинал.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки