ЦСКА-София взе гостуването си в Бургас с колумбийски голове (ВИДЕО)

Двубоят срещу Нефтохимик завърши 2:0 при дебюта на Стамен Белчев, „червените” фенове аплодираха Христо Янев

ЦСКА-София взе гостуването си в Бургас с колумбийски голове (ВИДЕО)

ЦСКА-София победи Нефтохимик в последния мач от 16-ия кръг на Първа професионална лига. Двубоят, който се проведе на стадион „Лазур” в Бургас, завърши при резултат 2:0.

 

Това бе първият мач за треньора на „червените” Стамен Белчев, след като Едуард Йорданеску подаде оставка. Двата гола бяха дело на Рафаел Перес и Густаво Кулма, с които отборът постигна втората си поредна победа като гост.

 

Преди началото на срещата играчите на „армейците” излязоха с черни тениски с лика на Филипе Машадо, който загина в самолетната катастрофа отпреди няколко дни, която разтърси света.

 

Привържениците на ЦСКА-София демонстрираха уважение към бившия треньор на тима Христо Янев, като в началото на второто полувреме скандираха името му.

 

През първото част по-активният отбор беше този от София, докато играчите на Нефтохимик стояха добре в защита. Гостите опитваха с центрирания от двата фланга и с извеждащи подавания в наказателното поле, но така и не успяха да създадат нещо опасно пред вратаря Янко Георгиев.

 

В 14-ата минута Арсенио Нунеш намери добре Густаво Кулма в пеналта, нападателят стреля, но на пътя на топката застана Ангел Грънчов. След това топката попадна при Кирил Десподов, с глава потърси изненадата, но ударът му бе далеч от истината.

 

Най-интересното положения за Нафтата през първата част стана в 20-ата минута, когато Венцислав Христов подаде прецизно към Мариян Огнянов в наказателното поле, той овладя на гърди, но не успя да се обърне и да стреля, а изгуби топката.

 

Неприятните новини за „шейховете” през първата част бяха свързани с контузия на Станислав Маламов, който напусна принудително игра. Той се опита да овладее топката край страничната линия пред пейката на гостите, но усука дясното си коляно. Продължи да играе, но след известно време отново почувства силни болки и бе заменен. На негово място влезе Емануил Манев.

 

Второто полувреме започна вихрено и тридесетина секунди след подновяването на играта Венци Христов можеше да открие резултата. Нефтохимик проведе бърза атака, при която Огнянов подаде към бившия играч на Левски, той стреля от движение от удобна позиция, но прати покрай вратата.

 

В 49-ата минута Преслав Йорданов отправи опасен удар от границата на наказателното поле, но вратарят Георгиев плонжира и изби в ъглов. Този момент се оказа ключов в мача, защото след центрирането от корнера се стигна до първия гол. Рафаел Перес надскочи всички, игра с глава и се разписа. Колумбиецът заби топката в земята, тя отскочи и се оплете в мрежата.

 

След десет минути ЦСКА-София нанесе втория си удар. Точно преди да бъде сменен Преслав Йорданов комбинира с Кулма, който влезе в наказателното поле, излезе на удобна позиция и след добре премерен удар принуди Георгиев да вади топката от вратата си за втори път.

 

В 62-ата минута домакините можеха да върнат един гол, но Манев пропиля отлична възможност. След центриране от корнер той игра с глава, но опитът му не сполучи. До края на срещата той на няколко пъти опита късмета си с удари от средна и близка дистанция, късметът обаче не бе на негова страна. В добавеното време Живко Петков стреля силно и принуди Георги Китанов да се намесва решително. 

 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки