1. Novsport
  2. - Левски
  3. Сензациите в пресата: Левски плаща 108 хил. евро на Деса на прощаване

Сензациите в пресата: Левски плаща 108 хил. евро на Деса на прощаване

Левски смени плановете за селекция, трагедията с Шапекоензе лиши Лудогорец от нов вратар, Камбуров в топ форма с озонова терапия

Сензациите в пресата: Левски плаща 108 хил. евро на Деса на прощаване

Сензациите в родната спортна преса на 2 декември, петък, 2016 година:

7 дни спорт: За сбогуване Левски дарява €108 хил. на Деса

Левски преговаря с Хеан Деса за прекратяване на договора му, научи "7 дни спорт". На Герена правят всичко възможно да се освободят от перуанския халф, който пристигна през лятото. Деса получава най-високата заплата - 18 хиляди евро на месец. Но или е контузен, или резерва. Веднъж дори забрави да дойде на тренировка. Южноамериканецът, който трябваше да връзва играта, има само 10 мача от началото на сезона и един гол. Вкара от засада на Царско село за купата. Освен това нито веднъж не е бил титуляр в Първа професионална лига.

Сега, както и в предишни години, столичани ще се бръкнат здраво, за да поправят грешката. Левски ще направят дарение на Деса от шест заплати накуп. Сумата е 108 000 евро. Колкото биха искали на ръка двама свободни агенти. Деса има договор със "сините" до лятото на 2018 г., който ще разтрогне по взаимно съгласие.

Меридиан мач: Загубата в Разград променя плановете на Левски за селекция

Загубата в Разград може да приеме и други измерения за Левски. „Сините" допуснаха поражение с 1:2 от Лудогорец, която ги остави на 9 точки от първото място. Така тит­лата сериозно се отда­лечава от „Герена" и ако не се случи чудо до зи­мата и точките да бъдат намалени, то амбициите за титла на „Герена" ще бъдат приключени.

Именно това може да промени плановете за зимна селекция на Лев­ски. На „Герена" се гласяха да вземат 3-4 класни попълнения, с които да се атакува зла­тото в края на сезона. Лично собственикът Спас Русев постави за цел пред отбора да ста­не шампион още през тази година. Нещата обаче може да се про­менят, като „сините" да се ориентират директно към летния трансферен пазар. Това не означава, че сега се отказват из­цяло от селекция, но би­ха взели само футболис­ти, които са от много висока класа и могат отсе­га да подсилят тима за Европа.

Спешна селек­ция за битката за титла­та обаче няма да има и част от сделките ще бъ­дат отложени за лятото, когато предлагането на футболисти е по-голямо. Така и треньорът Елин Топузаков ще може да прецени по-добре на­личните състезатели, а ако се стигне до треньорска рокада в края на сезона, евентуалният нов наставник ще има решаващата дума по трансферите.

Меридиан мач: Катастрофата с Шапе лиши Лудогорец от вратар

Една от най-голе­мите трагедии през този век - разбилият се са­молет на бразилския Шапекоензе, при коя­то загина бившият иг­рач на ЦСКА Фелипе Машадо и почти всички негови съотборници, се отрази негативно и на транс­ферните планове на родния шампион Лу­догорец. Според хал­фа на „орлите" Густаво Кампаняро съвсем близо до подпис с българския шампион е бил вратарят на Шапекоензе Маркос Данило. Това разкри самият футболист пред „Esporte Interativo".

Кампаняро и Данило са приятели, като 31-годишният вратар оцеля в самата катас­трофа в Колумбия, но почина малко по-къс­но в болницата, след като преди това чу за последен път съпру­гата си по телефона. Кампаняро споделя, че голямата мечта на Данило е била да за­играе в Европа, а именно Лудогорец е бил отборът, в който той е трябвало да премине. Според привлеченият през това лято в Разград футболист, починали­ят вратар е чакал с нетърпение обажда­не за потвърждение на трансфера, който за жалост не дочака.

Иначе на всички е ясно, че бразилската колония в Лудогорец ще се увеличава за в бъдеще, защото от там дойдоха най-качествените играчи на „ор­лите". Към мо­мента „кариоките" в Разград са 8 - Марселиньо, Джонатан Кафу, Вандерсон, Жуниор Кишада, Лукас Са ша, Натанаел, Сисиньо и гореспоменатия Густаво Кампаняро.

Меридиан мач: Ераносян търси нападател, бек и крило

С озонова терапия капитанът на Локо (Пд) Мартин Камбуров поддържа пер­фектно кондиционната си форма, нау­чи „Меридиан Мач". Лидерът на „черно-белите" по един път на седмица ходи на процедури при д-р Людмил Димитров в Лазерно-медицински център. Звезда­та на тима от парк „Лаута" трудно по­лучава контузии, ка­то именно чрез озон държи тялото си в добър ритъм.

„Меридиан Мач" научи, че за зимна селекция треньорът на „смърфовете" Едуард Ераносян ще търси централен на­падател, бек и кри­ло.

Вчера пловдивчани бяха пред диле­ма, тъй като халфът Мартин Райнов е с 5 жълти картона и трябва да пропусне мача с Черно море. Интересното е, че ДК е днес и не се знае дали от „Иван Асен" ще накажат играча. От Локомо­тив се надяват да продължат с добри­те си игри.