Дунав остава в Топ 6 след изстрадан успех над Локо (ГО) в последното си "домакинство" в Разград (ВИДЕО+СНИМКИ)

Русенци излизат в преки битки с ЦСКА-София и Черно море за челните позиции

Дунав остава в Топ 6 след изстрадан успех над Локо (ГО) в последното си "домакинство" в Разград (ВИДЕО+СНИМКИ)
Дунав (Русе) изстрада най-вероятно последното си „домакинство” в Разград. Русенци, за които имаше реална опасност при нова загуба да напуснат Топ 6, победиха 1:0 Локомотив (Горна Оряховица) и се изкачиха до 4-ото място в класирането.
 
Железничарите имаха повече и по-чистите положения, но шансът беше на страната на „драконите”. Единствения гол отбеляза резервата Бранимир Костадинов с глава в 72-ата минута.
 
Първото полувреме премина равностойно, като двата отбора си размениха по няколко положения, като по-чистите бяха за гостите.
 
Първо, вратарят на Локо Николай Банков се намеси адекватно при нисък удар на Антон Огнянов отляво, преди Мартин Луков да парира мощен шут отблизо на Любомир Генчев при грешка на русенци на другия фронт.

 
Може би най-чистата ситуация се откри пред играещия своя мач №100 в елита Игор Джоман. Бившият бероец само трябваше да насочи точно от границата на наказателното поле в 14-ата минута, но не улучи 7-метровата врата.
 
В 23-ата минута Дунав изравни положенията, като Юлиян Ненов, който преследваше първи гол от 13 мача, беше изпуснат от Фиданин, но не успя да ритне хубаво и Банков спаси.

 
Локо имаше още една добра ситуация до почивката, но Бен Отман засече неточно с пета подаване на Генчев.
 
Второто полувреме продължи в същото русло, като победителят не изглеждаше никак ясен.
 
Един от най-добрите на терена Любомир Генчев направи рейд в 53-ата минута, но ударът му бе блокиран.

 
Дунав пропусна може би най-чистото си положение в 58-ата минута, когато Васил Шопов получи подаване през центъра, нагласи си топката и шутира, но Банков изби с крака, а при добавката спаси шут и на Юлиян Ненов.
 
Локо също беше близо до гола. В 70-ата минута Генчев беше изведен прекрасно от Ндонг, но вместо сам да завърши, реши да комбинира и топката беше пресечена.
 

 
Шансът споходи символичните домакини, които откриха в 72-ата минута. Резервата на Ненов – Бранимир Костадинов, беше оставен от Фиданин и мощно с глава засече центриране на Димов отляво на задната греда.
 
Дунав отново спечели след загуба, каквато тенденция се забелязва напоследък, и се изравни по точки с ЦСКА-София и Черно море – по 28. До края на есента за тима на Веско Великов остават гостувания именно на тези съперници. Верея е най-близкият отбор от втората половина с актив от 22 точки и мач по-малко. 

 
Локо (ГО) допусна първа загуба след три мача без поражение и остава на 12-ото място със своите 16 точки.



ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки