Сензациите в пресата: Кафу отказа милиони от Китай

Костадинов иска повече пари от Левски; Виана пред трансфер в руския Орнебург; Нефтохимик ще прибира и Симеон Райков

Сензациите в пресата: Кафу отказа милиони от Китай
Сензациите в българската спортна преса на 7 декември 2016 г.:
 
„Меридиан Мач”: Кафу отказа милиони от Китай
 
Китайските милиони, които изкушиха не един и двама футболисти, не успяха да накарат Джонатан Кафу да зареже евроавантюрата си и да замине за Далечния Изток. „Меридиан Мач" научи, че към нападателя на родния шампион Лудогорец е била отправена много примамлива оферта от клуб от най-многолюдната страна. Предложението е било отлично в индивидуален план и е било по-добро във финансово отношение дори от това на Лацио. Кафу обаче е отказал твърдо, тъй като иска да играе в някое от Топ 5 на първенствата на Стария континент. А интерес не липсва -искат го Лацио, Лестър, Астън Вила, Шалке 04, Евертън... По принцип в китайската Суперлига държат много на големи имена, тип табели. Точно за тази цел бяха привлечени играчи като Робиньо и Хълк. Но пък едно поглеждане в статистиката показва, че играчите, които вършат най-много работа, не са никак известни на родния фен – като Рикардо Гуларт и Алан от Гуангжоу, или Елкесон от Шанхай СИПГ. Името на клуба, който е желал Кафу, е пазено в тайна, но е ясно, че поне на този етап подобен трансфер няма да се осъществи.

 
„Меридиан Мач”: Костадинов иска повече пари от Левски
 
Повече пари от Левски иска националът Георги Костадинов, за да остане. „Сините" вече са започнали преговори с халфа за подновяване на контракта му, който изтича през лятото. Ако те не се увенчаят с успех; той ще бъде свободен да преговаря с който отбор пожелае още през януари.
 
На „Герена" се говори, че Костадинов има желание да подпише при по-дори финансови условия.
 
Откакто е в тима, той е твърд титуляр и е със статут на любимец на феновете. Освен това, Костадинов стана и национал на България, като логично интересът към него е сериозен. Затова и той иска увеличение на заплатата, което от Левски вероятно ще са склонни да му дадат. В момента в клуба правят всичко възможно да се освободят от някоя от скъпоплатените си резерви Симон Сандберг и Сърджан Лукин. Ако това се случи, на „Герена" ще могат да му предложат по-голяма заплата и без да нарушават фонд „Работна заплата".
 
Решение ще се взима скоро и около играчите, чиито договори изтичат през зимата като Виктор Генев и Галин Иванов. Шефовете ще имат доста работа през паузата, защото в клуба има още няколко играчи с изтичащи лятото контракти.

 
„24 часа”: Виана пред трансфер в руския Орнебург
 
Нападателят на ЦСКА Диого Виана е пред трансфер в Русия. Новакът в елита „Оренбург" се интересува доста от крилото. До началото на този сезон тимът се казваше „Газовик".
 
Виана започна доста силно сезона, като вкара 5 гола, но след като получи контузия, формата му падна сериозно. Въпреки това той продължава да е най-резултатният играч на ЦСКА, а твърдата резерва Милчо Ангелов е след него с 4 гола.
 
В руския тим от началото на сезона пък играе бившият национал Благой Георгиев.
 
Много е вероятно точно Виана да бъде продаден, след като той е един от малкото конвертируеми играчи на ЦСКА, особено след трагичните игри на отбора напоследък.
 
Почти сигурно е, че новият централен нападател на отбора в Бори-совата градина ще е парагваец, който играе в бразилското първенство. Той вече е наблюдаван няколко пъти и одобрен и от бившия наставник Еди Йорданеску.

Новият треньор на ЦСКА също може да дойде от Русия, след като поредното име, което се появи, е това на Виктор Гончаренко. Бившият наставник на „БАТЕ Борисов" елиминира и „Левски", и „Литекс" в евротурнирите, когато работеше в родната Беларус.
 
Със сигурност ще има доста сериозна селекция през зимата, след като повечето футболисти, които пристигнаха от началото на сезона, не се адаптираха към българското първенство.
 

Заради това ще се търсят подкрепления на всяка една позиция, но спешно трябват централен нападател и поне един разиграващ халф на европейско ниво.  


 

„Меридиан Мач”: Нефтохимик ще прибира и Симеон Райков
 
Нефтохимик е на път да си осигури първото зимно попълнение. Пред подпис с клуба е Симеон Райков. Полузащитникът бе освободен в понеделник от Локомотив (Пд). Договорът на футболиста бе прекратен по взаимно съгласие, тъй като играчът не попадаше в плановете на Едуард Ераносян. „Смърфовете" благодариха на Симеон Райков и му пожелаха много бъдещи успехи в личен и професионален план.
 
„Шейховете" от своя страна са реагирали светкавично и са се свързали с офанзивния футболист. Христо Янев е добре запознат с качествата му и е настоял за неговото привличане на „Лазур". Двете страни са постигнали скоростна договорка и само извънредно предложение от друг клуб може да провали сделката. Очаква се в близките дни Райков да пристигне в Бургас, за да подпише договора си.
 

 

Ако крилото акостира в Нефтохимик, той ще се превърне в поредния футболист минал през голям клуб в елита, който акостира на „Лазур". 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки