Левски ще гаси пламъка на Нафтата

В първия двубой в Бургас "сините" победиха с две дузпи

Левски ще гаси пламъка на Нафтата

Днес Левски и Нефтохимик излизат в последния си двубой за 2016 година на стадион "Георги Аспарухов". Двата отбора се намират на коренно различни позиции. Левски изостава само от шампиона Лудогорец, а бургазлии изпреварват единствено Монтана. При успех сините ще могат да посрещнат с добро настроение Коледа. Вярно, шансовете им за титла ще са малки, но ще ги има. А и каквото и да си говорим - през есента отборът надхвърли очакванията откъм резултати. На другия полюс е Нефтохимик. Надеждите на бургаските запалянковци бяха далеч по-големи. Все пак в последния кръг тимът им показа силна игра и разби Ботев с 4:0.

 

Левски ще трябва да изгаси пламъка на Нафтата. Треньорът Елин Топузаков обаче има да разрешава кадрови проблеми. От групата за двубоя отпадна капитанът Веселин Минев, а до последно под Въпрос ще бъде Антонио Аниете. Травмата на Минев отваря възможност за Виктор Генев да покаже, че заслужава нов договор - настоящият му изтича на 31 декември. Останалите в защитното каре ще са Сашо Александров, Александър Александров и Димитър Пиргов. На вратата ще е Боян Йоргачевич.
 
Ако Аниете не започне двубоя, в халфовата линия на сините ще действа Божидар Краев. Титулярно място отново ще получи Хеан Деса. Перуанецът за първи път започна в стартовата единайсеторка срещу Верея и се представи силно.
 
В групата се завърна Георги Костадинов, който се лекуваше в Италия, но той по-скоро ще влезе като резерва. В 18-те не е Галин Иванов - сигурен знак, че няма да получи нов контракт и си тръгва от "Герена".
 
Треньорът на Нефтохимик Христо Янев пък не предвижда да прави промени спрямо състава, който отнесе с 4:0 Ботев Пловдив. В центъра на защитата ще си партнират Ангел Грънчов и Яни Пехливанов, а бекове ще са Серджиу Хомей и Михаел Орачев. В халфовата линия ще са Божинов, Дюлгеров и Огнянов, а по крилата ще нападат Манев и Вълчанов. На върха на атаката ще е Венцислав Христов, който започна кампанията като централен нападател на Левски, но бе изместен от нигериеца Бабатунде Аденижи и след това освободен.
 
Само победа днес може да направи Коледата на сините по-топла. С нея ще бъдат запазени и крехките надеждите за титла. Но трябва да внимават, защото на "Лазур" за малко да се подхлъзнат - биха в добавеното време на срещата с 2:1, а и двете попадения бяха от дузпи. Гостите пък ще искат да покажат, че вече влизат в правилния ритъм. Което ще им помогне да показват по-качествени продукции през пролетта.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки