12 години по-късно: Фугата се завръща на „Лаута"

Владимир Иванов бе част от славния тим на черно-белите, спечелил шампионската титла през 2004 г.

12 години по-късно: Фугата се завръща на „Лаута"

Днешният мач между Локомотив Пловдив и Славия ще е по-специален за наставника на гостите Владимир Иванов-Фугата. Той бе част от славния тим на черно-белите, спечелил шампионската титла през 2004-та. Така 12 години и половина по-късно фугата ще се завърне на "Лаута". Той ще се изправи в треньорски сблъсък срещу наставника на Локо от тогава Едуард Ераносян. От шампионския тим на смърфовете на терена днес ще са Мартин Камбуров, Кирил Котев и Ванчо Траянов. Помощник на Eдo сега е Александър Тунчев. Той заедно с Котев и Владимир Иванов бяха тройката бранители в схемата на Ераносян от 2003/04 - 3-5-2, пише вестник "Тема спорт".

 

Интересното е, че именно в двубой срещу Славия през май, спечелен с 3:1 на "Лаута", Локомотив Пловдив узакони шампионската си титла.

 

Фугата обаче вече има една победа над съперника като треньор. Точно преди година той пое Славия временно за три мача. В първия надигра Монтана с 1:0, а във втория в "Овча купел" на 7 декември бе разбит Локо Пд с 3:0. Тогава Камбуров бе изгонен.

 

През тази есен - на 10 септември, белите направиха един от най-значимите обрати през сезона за 5:2 над смърфовете. До 63-ата минута пловдивчани водеха с 2:0, но допуснаха 5 попадение за 27 минути. В последните 8 мача между двата тима отсъства равенството.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки