Сензациите в пресата: Вратарят на ЦСКА напуска, идва украинец

На „Армията" сами се определят като Литекс, Кукоч обещал на „червените” €1 млн. от трансфер, Ботев (Пд) гони още футболисти, Верея прибира Иван Стоянов, Берое иска нападател на Локо Пд и още…

Сензациите в пресата: Вратарят на ЦСКА напуска, идва украинец

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 15 декември 2016 година:

„Тема спорт”: Ботев (Пд) гони още футболисти, Верея иска Иван Стоянов

Иван Стоянов, Милен Кикарин, Стенио и Даниел Кутев няма да са последните изгонени от Ботев Пловдив футболисти.

Очаква се след днешния мач с Пирин Благоевград спортно-техническият щаб начело с Николай Киров-Белия да даде списък с още играчи, които ще бъдат отстранени. Президентът Ангел Палийски обяви, че въпросните четирима футболисти са в платен отпуск.

Според информации от Коматево обаче раздялата с някои от състезателите ще е заради високите им заплати, а не толкова заради представянето им.

Очаква се през зимната пауза да бъде продаден водещият реализатор на тима Жоао Паоло, който ще вкара свежи средства в клубната каса. В същото време стана ясно, че Верея вече се ослушва за двама от отстранените. Това са Иван Стоянов и Стенио. Първият игра през миналия сезон за заралии в Б група.

„24 часа”: Вратарят на ЦСКА напуска, идва талантлив украинец

Титулярният вратар на ЦСКА Георги Кита-нов се връща в „Черно море", разбра „24 часа". Талантливият страж вече се е разбрал с ръководството на „червените" да го пуснат обратно в „Черно море" заради лични причини. 21-годишният благоевградчанин дойде на „Армията" през лятото и пази в 14 от мачовете в Първа лига. На мястото на Китанов шефовете на ЦСКА преговарят с „Динамо" (Киев) за привличането на Максим Ковал. 24-годишният вратар, който преди няколко години влезе в топ 100 на най-талантливите европейски футболисти, не може да се пребори за титулярното място в украинския гранд и през есента има само един мач. През миналия сезон Ковал, който бе повикан в състава на Украйна за Евро 2012, пази под наем в датския „Одензе". Преди три години Ковал бе избран и за най-добрия млад играч в Украйна. Именно заради завръщането на Китанов на „Тича" двама вратари в „Черно море" Александър Чанович и Пржемисъл Коварж си тръгват. Сърбинът вече разтрогна договора си с „моряците". Сърбинът бе привлечен на „Тича" от Никола Спасов през януари 2015-а и бе на вратата на варненци при спечелването на купата на България. Титулярният вратар на варненци Коварж, който пристигна във Варна като свободен агент, след като сезонът в Първа лига бе започнал, е получил оферта от „Спарта" (Прага). Ремонтът и модернизацията на базата на ЦСКА в Панчарево продължава. Изградена е нова централна трибуна с 1000 седалки, на която е монтирана и специална конструкция за поставянето на козирка. Тревното покритие на терена вече бе модернизирано, а в момента се реновират и бунгалата. Целта е през пролетта отборът да спи на Панчарево.

„Меридиан мач”: На „Армията" сами се определят като Литекс

В ЦСКА-София загубиха няколко месеца, за да избягат от дебелата сянка на Литекс. „Червените" купуваха лицензи, възраждаха отбор в Ловеч, бягаха по всевъзможен начин от фаталното тире в името. Когато обаче бившата звезда на „оранжевите" Данило Асприля обвини ръководството на Литекс и най-вече главния мениджър Стойчо Стоилов за игра под масата, последният изрева като ощипан: „Това е поредната атака по ЦСКА!". Каза го без никой да е правил връзката между двата отбора, които преляха и се сляха.

„Тема спорт”:  Берое иска нападател на Локо Пд
Бирсент Карагерен е пред раздяла с Локомотив Пловдив. Сред кандидатите за подписа на 24-годишното крило са Славия и Берое. Карагарен не се появи в игра за смърфовете и във вчерашния мач със Славия.

Треньорът Едуард Ераносян почти не му дава шанс за изява и не е изключено крилото да си тръгне от "Лаута" през зимата. Карагерен е играл едва в 6 мача на черно-белите този сезон в Първа лига. Заралии вече са влезли в контакт с играча. Те ще правят почти изцяло нов отбор, след като вече се разделиха с една дузина футболисти. Старши треньорът Ферарио Спасов вече е набелязал няколко състезатели от родния шампионат.

„Меридиан мач”: Кукоч обещал €1 млн. от трансфер на ЦСКА-София

От ръководството на ЦСКА-София разкриха, че хърватинът Тончи Кукоч сам се е молил за трансфер на „Армията" през лятото. Ексцентричният защитник не се е поколебал да изпрати sms на мениджъра Стойчо Стоилов, с който горещо го приканва да го ангажира. „Здравей, сеньор Стоилов. Искам да говоря с вас. Искам да се върна отново в ЦСКА. След година със сигурност ще ме продадете за един милион. Моля ви, когато имате две минути, да ми отговорите. Благодаря ви! , пише на Стойчо хърватският защитник, който в момента е футболист на италианския Комо. По това време самият Кукоч се хвалеше, че неговият агент лично води преговори с Гриша Ганчев. След като не са го потърсили обаче Тончи Кукоч е обърнал плочата и започна остро да критикува „червените". Той обвини това ръководство на ЦСКА-София за смъртта на автентичния клуб, след като бе обявен фалитът на дружеството. „Спиш ли спокойно, г-н Ганчев?", написа хърватинът във Фейсбук преди два дни, намеквайки за разрушението на стария тим и колебливата игра през този сезон.

„Меридиан мач”: Верея и Етър се борят за „козел”

Красимир Илиев е първият футболист, който ще напусне Банско през настоящата зимна пауза. Това дадоха да се разбере от управата на клуба, след като интерес към полузащитника са проявили от два тима. Единият новият член на „А" група Верея, където треньор е бившият треньор на футболиста Александър Томаш. Другият, който е спряган в пространството, е тимът на Етър, откъдето също са харесали футболиста. Единственото, което в момента е сигурно е, че и самият той е изявил желанието си да напусна Банско в посока някой от по-големите клубове. За него това е втори период в зимния курорт, след като до пролетта той бе в отбора на „козлите", последствие се присъедини към Нефтохимик, но в самото начало на първенството отново се върна към Банско, след като не успя да се разбере с новото ръководство на „шейховете". Ако кризата в Етър се задълбочи, Краси Илиев сигурно ще предпочете да продължи кариерата си във Верея.
ОФИЦИАЛНО: Обявиха програмата на осминафиналите за Купата и следващите кръгове в елита

Вижте и кога ще са мачовете от предстоящите 4 кръга във Втора лига

ТЕСЛА ЗА ФЕНОВЕТЕ: Пускат само 30 процента от капацитета на стадионите!

Решението е на служебния министър на Румен Радев

КУПА НА БЪЛГАРИЯ: ЦСКА стартира защитата на трофея в Бистрица или Пазарджик

Левски срещу Марек или Черноломец, Лудогорец може да гостува в Доброславци

ОФИЦИАЛНО: Обявиха кога ще теглят жребия за новия сезон

Клубовете ще получат информация за нововъведенията в Електронното първенство и наложената от ФИФА трансферна система

Спортът по телевизията днес

Вижте днешната програма

Спортът по телевизията днес

Вижте днешната програма

Спортът по телевизията днес

Вижте днешната програма

Спортът по телевизията днес

Вижте днешната програма

Спортът по телевизията днес

Вижте днешната програма

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки