Сензациите в пресата: Левски ще има и нов спортен директор

ЦСКА продължава сондажите сред феновете за Сираков, Лудогорец хареса голмайстора на Ботев, Левски не го иска

Сензациите в пресата: Левски ще има и нов спортен директор

Сензациите в родната спортна преса на 17 декември, събота, 2016 година:

24 часа: В Левски може да има нов спортен директор

Освен напускането на Надзорния съвет на Левски от соб­ственика на клуба Спас Русев на „Герена" през следващата година може да има и друга промяна.

Според информация на „24 часа" тя засяга по­ста спортен директор. От лятото на него е бив­шият „син" капитан Ста­нислав Ангелов-Пелето. Вариант за негов замест­ник е изпълняващият в момента длъжността главен скаут Георги Чиликов.

В „синьото" ръ­ководство умуват по по­добен сценарий. Той ще може да бъде осъществен по-лесно след извънредното общо събрание на 3 февруари, на което Русев ще напусне Надзорния съвет. Очаква се на него да отпадне точ­ката, според която Упра­вителният съвет трябва да одобри назначението на спортния директор. То вече ще става директно.

Тема спорт: Продължават сондажите относно Наско Сираков

Ръководството на ЦСКА продължава сондажите сред феновете около евентуална­та покана към Наско Сираков да стане спортен директор на клуба. Легендата на Левски бе дискутиран за поста на сре­ща между финансовия благодетел на армейците Гриша Ган­чев с привърженици на тима, която се проведе преди десе­тина дни.

Управата на черве­ните желае да чуе мнението на максимален брой запалян­ковци по въпроса и за целта се водят дискусии с всички фен-клубове в страната. В рамки­те на следващите 10 дни Гри­ша Ганчев ще покани привър­жениците на нова среща, на която вече окончателно ще се прецени какво е настроение­то сред тях за Наско Сираков.

Сираков не потвърди, но и не отрече опцията да стане спортен директор на клуба. Ясно е едно - такава възмож­ност има. Друг е Въпросът да­ли подобен ход наистина ще се осъществи.

Тема спорт: Лудогорец си хареса голмайстора на Ботев

Лудогорец може да при­влече голмайстора на Ботев (Пд) Жоао Паоло, разбра "Тема Спорт". 29-годишният бра­зилец се е харесал с изявите си на спортно-техническо­то ръководство и името му е било включено в трансфер­ния списък. Скаутите на разградчани са наблюдавали ос­трието в няколко двубоя през кампанията и са оста­нали впечатлени от ско­ростта му и реализаторски-те му умения. Шампионите определят Паоло като от­лична алтернатива или до­ри заместник на Клаудиу Ке­шерю, към когото има инте­рес от чужбина. В момента двамата нападатели делят лидерската позиция в голмайсторската листа на Пър­ва лига с по 12 попадения, ка­то бразилецът има 3 асистенции, а румънецът е с ед­на по-малко.

Според близки до клуба от Разград биха склонили да се разделят с Клаудиу срещу не по-малко от 3,5 милиона ев­ро. Така зелените ще успят да покрият разходите си по трансфера на играча, както и заплатите и бонусите, ко­ито е получил в периода от година и половина, откакто е в тима.

На този етап Лудогорец все още не е влязъл в прего­вори с ръководството на Ботев за правата на Жоао Паоло. Орлите обаче са раз­питали за условията, при ко­ито таранът би пристигнал в Разград. В списъка с футбо­листи, с които може да бъде усилена мощта в атакуващ план, фигурират и имена, ко­ито играят зад граница. Почти сигурно шампионите първо ще се опитат да си осигурят някой от тях, а ед­ва след това, ако не успеят, ще предприемат офанзива за Паоло. Скаутите на клуба са отбелязали в доклада си, че едно от преимущества­та в привличането му е, че няма да има нужда от адап­тация, нещо, което ще е необходимо на всички оста­нали нападатели.

Припомняме, че през ля­тото на 2014 година Лудого­рец взе трима основни игра­чи на канарчетата. Това бя­ха Анисе Абел, Цветелин Чунчуков и Юнес Хамза. Въ­зможно е българинът да бъ­де включен в евентуална сделка за Пауло и да се върне при жълто-черните.

Тема спорт: „Сините” няма да плащат веднага за Сукуна

Ръководството на Левски няма да плаща веднага пари в брой за нападателя Амаду Су­куна. Шефовете на сините са успели да се договорят с коле­гите си от Верея двата клуба да си поделят приходите от бъдещ трансфер на французи­на в чужбина.

Интересното е, че от „Герена" все още не са обявили официално, че Сукуна е техен футболист. Още в сряда старозагорци съобщи­ха, че са финализирали сделка­та. Рано в четвъртък су­тринта френски сайт разкри и срока, за който Амаду се е обвързал с Левски - 2,5 години. Бе цитиран и мениджърът на играча Уалид Бушенафа, а са­мият футболист позира с шал на Левски.

Меридиан мач: Черно море запразни с 1500 лева от хикса с Лудогорец

Играчите на Черно море ще карат сладки празници, след като минаха вчера през клубната каса. Те полу­чиха по 1500 лева, ко­ето е премията за ре­мито с Лудогорец като гост.

„Моряците" излязоха във ваканция до 9 яну­ари, когато се събират за първа тренировка.

„Със сигурност про­падна лагерът ни в Тур­ция, тъй като го отка­захме. На този етап там обстановката е толкова несигурна, та­ка че е по-добре да се откажем. Искаме да се подготвим в Гърция, но не като туристи. Там може да отидем по всяко време, а искаме сериозни противници. До този момент мениджърите са ни обеща­ли контроли с четири тамошни първодивизионни отбора, така че се надявам нещата да се случат", каза Георги Иванов. Той каза, че няма нищо против, до­ри би се радвал Георги Китанов да се завърне във Варна, но уточни, че ЦСКА са платили за нещо, така че едва ли ще се разделят с лека

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки