Тотнъм спря победната серия на Челси и запази рекорда на Арсенал (ВИДЕО+СНИМКИ)

С два гола на Деле Али "шпорите" съкрушиха "сините" от Западен Лондон

Тотнъм спря победната серия на Челси и запази рекорда на Арсенал (ВИДЕО+СНИМКИ)
Тотнъм съкруши градския съперник Челси с 2:0, спирайки впечатляващата серия от 13 поредни победи на тима на Антонио Конте във Висшата лига. 
 
С два гола на Деле Али в края на първото и началото на второто полувреме шпорите се поздравиха със заслужена победа на своя „Уайт Харт Лейн”. 
 
По този начин Челси не успя да надмине постижението на Арсенал от 14 поредни победи във Висшата лига. Артилеристите поставиха този рекорд между февруари и август 2002 г. 

 
От своя страна Тотнъм записа 5-а поредна победа в първенството. 
 
Така, след 20-ия кръг разликата между лидера Челси и най-близкия преследвач – Ливърпул, остава 5 точки. Тотнъм пък вече е трети и изостава със 7 от своите градски съперници. 

 
Двубоят между Тотнъм и Челси стана първият, който се е играл 50 пъти, откакто Висшата лига беше учредена. 
 
Маурисио Почетино направи три промени спрямо състава, който тресна 4:1 Уотфорд на 1 януари. Ян Вертонген и Кайл Уолкър изтърпяха своите наказания и замениха Кевин Уимър и Киърън Трипиър, докато Муса Дембеле зае мястото на Сон Хюн-Мин. 

 
Антонио Конте пък върна Неманя Матич и Педро на местата на Сеск Фабрегас и Вилиан. 
 
Първото положение беше за Челси. Балонен пас на Матич се озова в Азар отляво в наказателното поле на чиста позиция. Белгиецът направи докосване преди ударът му да профучи покрай далечната греда. 

 
На друфия фронт отлична възможност се откри пред Ериксен, който овладя след отнета от Канте топка и шутира на милиметри от гредата. 
 
Първият точен удар дойде в 39-ата минута. Дайър отклони центриране от свободен удар на Роуз на задната греда, но Куртоа се намеси авторитетно. 

 
Шпорите стигнаха до заслужена преднина в добавеното време на първото полувреме, когато Деле Али засече великолпено центриране на Ериксен на точката на дузпата. 
 

 
Деле Али вече имаше 6 гола в последните си 4 мача от Висшата лига – толкова, колкото в предишните 26 във всички турнири. 

 
Челси натисна мощно след подновяването на играта и Еден Азар прати с глава в аут от няколко метра. 

 
Ериксен и Деле Али повториха упражнението в 54-ата минута, като последният се промъкна между Аспиликуета и Моузес, за да прати в обратния ъгъл за 2:0. 

 
С втория си гол Деле Али изравни постижението си от миналия сезон – 10 гола, но вместо в 33 мача сега в 19. 
 

 
Единственото положение за Челси до края беше в 59-ата минута, когато Педро стреля с глава право в Лорис. Ериксен от Тотнъм пък прати в аут от свободен удар. 

 
Така, Челси претърпя трета загуба този сезон и ще ближе рани срещу Питърбро за Купата на Англия в неделя. Тотнъм пък се наслаждава на най-добрата си серия във Висшата лига от началото на сезона, а за ФА Къп ще срещне Астън Вила. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки