Реал предреши сблъсъка със Севиля за едно полувреме (ВИДЕО+СНИМКИ)

Белия балет е с единия крак на четвъртфиналите за Купата на краля

Реал предреши сблъсъка със Севиля за едно полувреме (ВИДЕО+СНИМКИ)

Отборът на Реал Мадрид постигна разгромна и напълно заслужена победа с 3:0 над Севиля в първи мач от 1/8-финалната фаза на турнира за Купата на краля.

 

И трите попадения на „Сантяго Бернабеу“ паднаха преди почивката като Хамес Родригес бе точен на два пъти в 11-ата и в 44-ата минута от дузпа, а Рафаел Варан добави едно попадение в 29-ата.

 

За този двубой наставникът на „лос бланкос“ Зинедин Зидан бе заложил на експериментално трио в нападение в лицето на Алваро Мората, Родригес и Марко Асенсио. От своя страна пък мениджърът на Севиля Хорхе Сампаоли, пусна в предни позиции Хоакин Корея, Самир Насри и Витоло.

 

Домакините създадоха множество опасности пред противниковата врата и можеха да запишат още по-изразителен успех.

 

В началните минути двата тима си размениха по едно положение, но Мората, а впоследствие и Корея, стреляха неточно.

 

Така се стигна до 11-ата минута, когато след груба грешка в отбраната на Севиля, Каземиро отне топката от Нзонзи и намери Хамес, който със силен изстрел по земя пред границата на наказателното поле порази долния десен ъгъл на вратата, пазена от Серхио Рико.

 

Четири минути по-късно Лука Модрич можеше да удвои преднината на Белия балет с изключително атрактивна странична ножица, засичайки центриране отдясно на Карвахал, но топката премина на сантиметри встрани от вратата.

 

В 29-ата минута Марсело засече от малък ъгъл центриране на Родригес и от воле прати с всичка сила топката по посока на вратата, но стражът на гостите изби в корнер. От изпълнението на ъгловия удар обаче Тони Кроос сложи кълбото на главата на Варан, който разпечата вратата на Севиля за втори път.

 

Това обаче не бе всичко за първото полувреме тъй като в 44-ата минута главният рефер Антонио Матеу отсъди дузпа в полза на Реал. При това положение обаче останаха съмнения дали Родригес не изблъска Мариано, преди той да избута Модрич в собственото си наказателно поле. Все пак Хамес застана зад топката и хладнокръвно отбеляза, правейки резултата класически.

 

След почивката домакините намалиха темпото, но отново те бяха отборът, който създаваше по-сериозни атаки.

 

От своя страна севилци играеха твърде бавно и не съумяха да затруднят по-именития си съперник.

 

Ескудеро имаше възможност да направи резултата малко по-приемлив, но прати топката покрай гредата.

 

Появилият се след почивката за Реал Данило пък можеше да покачи на 4:0 няколко минути преди края, но и неговия удар бе несполучлив.

 

По този начин „лос бланкос“ взеха комфортна преднина от три попадения и направиха почти протоколен реванша на 12-ти януари.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки