1. Novsport
  2. Волейбол
  3. Девойките отстъпиха пред Турция

Девойките отстъпиха пред Турция

Българките запазиха надежди да продължат напред

Девойките отстъпиха пред Турция

Българският национален отбор по волейбол за девойки до 20 години загуби от Турция с 0:3 (13:25, 20:25, 14:25) в среща от група "Б" на световните квалификации в Анкара.

Така възпитаничките на Димо Тонев завършиха на второто място в групата, след като другите два отбора Финландия и Австрия отказаха участие.

Българките запазиха надежди да продължат напред, след като за втората фаза от пресявките през май продължават победителките в четирите групи и три от вторите отбори с най-добри показатели.

Двубоят в Анкара започна равностойно, но след 7:7 домакините направиха серия от 13:2 и дръпнаха с 20:9 по пътя си към успеха в първия гейм.

Във втората част момичетата на Тонев имаха аванс от 12:7, но след 15:11 те загубиха осем поредни разигравания и допуснаха обрат. В третия гейм туркините отново доминираха.

Те поведоха рано с 6:2, а след това изградиха преднината си до 18:9, което се оказа решаващо. Катрин Димитрова беше най-резултатна за българките с 9 точки. За домакините с 10 точки се отличиха Ясемин Гювели и Тутку Юзгенч.