Меси измъкна Барса от "потъване" срещу Виляреал и спаси точката (ВИДЕО+СНИМКИ)

Каталунците стигнаха до 1:1 в последната минута на редовното време след ново гениално отиграване на аржнетинеца

Меси измъкна Барса от "потъване" срещу Виляреал и спаси точката (ВИДЕО+СНИМКИ)

Барселона и Виляреал завършиха 1:1 в изключително интригуващ мач от 17-ия кръг на Примера Дивисион, който освен с интересните положения, ще се запомни и с меко казано странното съдийство на главния рефер Игнасио Иглесиас, който подмина три дузпи през второто полувреме.

Първите 15 минути бяха поравно поделени между двата отбора, като ситуации имаше и пред двете врати, но до нещо по-опасно не се стигна.

В 24-та минута Неймар направи смешни няколко защитници на Виляреал на границата на наказателното и стреля към далечния ъгъл, но топката прелетя покрай вратата.

В 43-та минута Меси бе оставен непокрит в наказателното поле при корнер и насочи опасно топката под напречната греда, но стражът на домакините изби с прекомерно разтягане.

В 50-та минута Виляреал разви перфектна контраатака, като Пато пое топката от центъра, напредна и подаде пас към Сансоне надясно, а италианецът с клинична точност намери далечния ъгъл на Тер Стеген с шут по земя за 1:0.

Три минути по-късно Барселона изпълни бързо пряк-свободен удар отляво и Неймар проби, озовавайки се на чиста позиция за изстрел, но ударът му бе право във вратаря.

В 72-та минута Лионел Меси стреля малко след наказателното поле след грешка в защитата на домакините и топката се отби от падналия Бруно, но съдията не видя това и отсъди само корнер. Няколко секунди по-късно отново аржентинецът бе действащо лице, когато с прецизен удар разтресе лявата греда на Виляреал.

В 75-та Масчерано също спря топката с ръка този път в наказателното на Барса, но дузпа отново не бе отсъдена. В ответната атака на каталунците Луис Суарес стреля силно, но вратарят отби, топката стигна до Арда Туран, който върна към Неймар, но опитът на бразилеца за задна ножица се оказа несполучлив.

В 78-та минута съдията отново шокира всички, след като не видя нова игра на Бруно с ръка в наказателното поле. Капитанът на Виляреал загуби равновесие и пипна кълбото, но Иглесиас реши да отсъди нарушение в полза на "жълтата подводница".

В 90-та минута Лионел Меси отново бе герой за Барселона, след като отбеляза по перфектен начин пряк-свободен удар от около 20 метра, нанизвайки топката точно в сглобката на вратарския ъгъл.

В последните минути на продължението пък Виляреал останаха и с човек по-малко след втория жълт картон на Хауме Коста. Така след равенството Барса събира 35 точки и остава на една зад втория Севиля. Виляреал пък са на две точки зад "каталунците" на четвърта позиция.

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

Ще свърши ли приказката за Грузия на осминафинала с Испания

Феновете в Тбилиси вече мечтаят за нови чудеса

В Сърбия: Искат оставката на Пикси, той – нов договор

Времето на Драган Стойкович изтича, твърдят в страната

Потвърдено: Далич остава селекционер на Хърватия

Въпреки отпадането в групите на Евро 2024, обяви президентът на федерацията

Саутгейт: Разбирам критиките

"Не съжалявам за нищо"

"Пълен напред" за Австрия на Евро 2024

Отборът може да стане приятната изненада на турнира

Конте: Трябва да обновим отбора, Наполи ще има стил

"Мога да обещая сериозност - дума, която е подценявана напоследък"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки