"Червените" чакат добри новини за селекцията, решават за Головодов след нова среща

"За съжаление България е все по-неприемлива дестинация за играчите с качества”, посочи Стойчо Стоилов

"Червените" чакат добри новини за селекцията, решават за Головодов след нова среща

ЦСКА ще обяви днес как ще процедира с Павел Головодов.

18-годишното крило и ръководството на „армейците” проведоха нова среща вчера, на която е било обсъдено бъдещето на играча. Все още обаче не е решено дали той остава или се разделя с клуба. Индикациите сочат, че той по-скоро ще получи нов шанс от шефовете на червените, но днес се очаква от ЦСКА да обявят официално какво точно е становището им за Павел.

Шефовете на "Армията" са склонни да му дадат още една възможност, въпреки че го разкритикуваха остро с позиция на официалния си сайт в понеделник. Тогава обаче клубът не съобщи, че го освобождава, а и самият Головодов заяви, че все още е футболист на ЦСКА. В началото на седмицата той отказа да пътува за лагера на дубъла в Тетевен, тъй като искал да си намери нов отбор.

Головодов е бил допълнително демотивиран и от това, че стипендията му е била спряна в продължение на няколко месеца. В крайна сметка Головодов се е срещнал със Стойчо Стоилов вчера, а резултатът от техните разговори би трябвало да стане известен днес. Ако всичко е наред, Павел все пак ще пътува за Тетевен, където ще се готви под ръководството на треньора на дубъла Светослав Тодоров за пролетния полусезон.

"Не искам да коментирам абсолютно нищо за нещата, които излязоха по мой адрес. Нито ще кажа дали оставам, нито дали си тръгвам. Моля разберете, че не мога да говоря по въпроса", лаконичен бе Головодов пред "Тема Спорт".

"Той категорично е най-обгрижваното дете в ЦСКА. Живее самостоятелно, а не на общежитие. Стипендията му е сред най-високите. Полагаме много усилия да му помагаме, но въпросът е какво получаваме насреща", коментира пък ръководен фактор в клуба.

18-годишният Головодов на няколко пъти е нарушавал спортния режим и дисциплината, поради което търпението на ЦСКА към него вече достига крайния си предел.

Междувременно главният мениджър на „червените” Стойчо Стоилов коментира зимната селекция на клуба.

"Разбирам феновете, те са нетърпеливи, но искам да ги успокоя, че съвсем скоро ще има добри новини. Предпочитаме да говорим, когато имаме готови договори, подписани от новите играчи. Правим всичко възможно, за да може Стамен Белчев да има на разположение час по-скоро новите състезатели, за да поработи с тях и да могат да започнат участие в контролите. За съжаление България е все по-неприемлива дестинация за играчите с качества, които при представени еднакви условия от нас и друг отбор от Европа, веднага поглеждат настрани. На ЦСКА ще му трябват поне още две години, за да промени натрупания негативен имидж в трансферните среди. Може би тогава ще започнем и по-лесно да привличаме качествени футболисти", заяви Стойчо Стоилов.

Той не пътува с отбора за Испания, за да движи селекцията в София. Стоилов работи по привличането на играчи, заедно с Данаил Ганчев. Спешният приоритет е привличането на двама футболисти в атаката.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки