Сензациите в пресата: ЦСКА чака още двама до петък

И още: "Гласят Ренан за титуляр срещу Копенхаген", "Ботев взима Алдаир"

Сензациите в пресата: ЦСКА чака още двама до петък

Сензациите в пресата от днес, вторник, 24 януари 2017 година:

 

"Тема спорт":  ЦСКА чака още двама до петък

 

ЦСКА ще привлече още двама играчи най-късно до петък, разбра "Тема Спорт". Армейците са на финалната права в преговорите за тях. От клуба не уточниха дали става въпрос за свободни агенти, или ще бъде платено за правата им. Не е изключено още днес или утре да бъде обявен един от очакваните двама нови. Те ще са на постовете централен нападател и крило и ще допълнят селекцията след привличането на Николай Бодуров.

 

За върха на атаката отдавна се знае, че ЦСКА иска Рафаел Двамена от Аустрия Лустенау, но на този етап няма окончателно развитие около неговото привличане. Австрийците искат да изкопчат максимално висока трансферна сума и вероятно ще протакат до последния момент за продажбата му.

 

В медийното пространство като вариант за ЦСКА бе спрегнат бившият нападател на Ботев Пд и Лудогорец Юнес Хамза (30 г.). Информациите сочат, че той е бил предложен на армейците. Тунизиецьт в момента е на върха на голмайсторската листа в гръцката Суперлига, като е забил 12 попадения с екипа на Шкода Ксанти. От "Армията" обаче не потвърдиха, че се интересуват от привличането на Хамза. В червените селекционни планове попада и още един нападател освен Двамена.

 

Новите попълнения почти сигурно ще се присъединят директно към лагера в Испания, като треньорският щаб е в течение с преговорите и ги очаква буквално всеки момент.

 

След финализирането на тези три трансфера е малко вероятно селекцията да бъде допълнена, освен ако ЦСКА не намери добър играч при много изгодни условия. 

 

"Тема спорт": Гласят Ренан за титуляр срещу Копенхаген

 

Три седмици преди първия мач с Копенхаген от 1/16-ф-налите за Дига Европа старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев е наясно със състава на 90 процента. За двубоя на 16 февруари на "Васил Левски" наставникът на разградчани подготвя една сериозна изненада. Почти сигурно на вратата ще застане новото попълнение -бразилецът Ренан дос Сантос. Той бе привлечен в първите дни на януари и вече дебютира в контролите. Ренан показва отлична приспо-собимост към колектива и завидни качества. С оглед факта, че Владислав Стоянов продължава да не е подписал нов договор и едва ли ще остане за новия сезон, от щаба на орлите са решили да налагат Ренан. Милан Борян отново ще бъде резерва.

 

Другото ново попълнение Жоао Паоло също се включва на ниво, но засега е без особени шансове да е титуляр срещу Копенхаген. В атака Дерменджиев ще продължи да залага на Кешерю и Кафу. Колебание има за десния бек, като Сисиньо е с по-големи шансове от Йордан Минев.

 

В същото време стана ясно, че Лудогорец може да привлече трети бразилец в най-скоро време. Той вече е бил наблюдаван няколко пъти от спортния директор Методи Томанов. От Разград са решили да не изчакват евентуална продажба на Кафу, за да привлекат въпросния бразилец. Засега обаче всичко около него се пази в тайна. 

 

"Тема спорт": Ботев взима Алдаир

 

Ботев Пловдив подготвя още един трансфер от Бразилия. Става въпрос за 25-го-дишния нападател Алдаир да Силва. Той е собственост на местния Жоинвил и е в отбора от септември месец с уговорката, че ще бъде освободен в момента, в който успее да си намери клуб в Европа. През последния сезон тимът изпадна от Серия Б. Именно от Жоинвил жълто-черните договориха нападател - Фернандо Виана, който до дни трябва да се присъедини към лагера на тима в Турция. И Алдаир подобно на Виана може да се озове в Ботев благодарение на мениджъра Иво Димов. За неговото привличане обаче има известна условност. За да се осъществи трансферът, първо жълто-черните трябва да продадат фелипе Бризола. Това е твърде вероятно да се случи в най-скоро време. Оферти към него има от Словения и Румъния, като желанието му е да продължи кариерата си в друг тим.

 

Канарчетата вече са се споразумели с Алдаир и ако Бризола бъде продаден, централният нападател веднага ще потегли към лагера на Ботев.

 

И Алдаир, и Виана са били наблюдавани няколко пъти от Иво Димов и Костадин Видолов.

 

Двама играчи пък може да пропуснат днешната контрола с унгарския Хонвед. Това са Омар Косоко и вратарят Мартин Димитров. Те са с болки в ахилеса и няма да бъдат рискувани. В същото време към отбора в Турция се присъединиха капитаните Лъчезар Балтанов и Тодор Неделев. Двамата, заедно с треньора на вратарите Тихомир Тодоров пристигнаха на лагера с кола. Причината е, че имат страх от летене. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки